Header Ads

Age Of Calamity Nasıl Olmuş?


 

 Hyrule topraklarında özgürce dolaştığımız, bana göre tarihin en iyi açık dünya oyunu ve tarihin gelmiş geçmiş en iyi oyunlarından birisi olan Breath Of The Wild’dan tam 100 sene öncesini anlatan Hyrule Warriors Age Of Calamity oyunu piyasaya çoktan sürülmüştü zaten. Nintendo, "Breath Of The Wild'la da bağlantılı dedik bu niye satmıyor?" diye kara kara düşünürken demosunu da çıkarma kararı aldı ve sonrasında yükledim denedim. Sonuçta bir demo ve bedava, neden indirmeyeyim ki? 

  

 Çoğu aksiyon macera oyuncusunun severek oynadığı Legend Of Zelda serisine çok ters ilerleyen bir oyun yapısına sahip aslında Warriors konsepti. Oynadınız mı? bilmiyorum ama yorekok tarzı bir eleştiri kanalı takip ettiyseniz illaki gameplayini görmüşsünüzdür, hani şu yönlendirilen karakterin bir hamleyle bir düzine canavarı kestiği bir harita üzerinde questleri gerçekleştirmeye çalıştığınız oyunlar var ya onlar işte, akıcı bir izlenebilirliği olduğundan eleştiri kanalları sık sık arka planda kullanır. Benim bakış açımdan kesinlikle bir Warriors oyunu, Hyrule topraklarının yakınından bile geçmemeliydi fakat ne yazık ki daha önce de çıktı ve çıkmaya devam ediyor, yapacak bir şey yok. Zaten istenen karlılıkta satış yapmadığı da ortada gözlemime göre demo bayağa sonradan çıktı sanki, benim gibi Warriors oyunlarını sevmeyenler de denesin diye. 

 

 Şimdi Warriors oyunu dedim dedim ve tabi ki içinizde bilmeyenler var normal olarak, bunu açıklamak gerekir. Warriors oyunlarında kullandığınız karakterler her zaman OP olur yani düşmanın yanında tanrı gibi dolaşırlar. Bu oyunlarda önemli olan aksiyon olmaz ve haritadaki bölgeleri korumak veya ele geçirmek üzerinedir ya da verilen quest sizden ne istiyorsa odur. Bazı bölgelere size göre de dişli birkaç rakip konur ama aksiyon o kadar hızlıdır ki oyunda ustalaşmak zorlaşır, rakip çok, eldeki karakter ışık hızında hareket eder ve aksiyonu takip etmek inanılmaz zordur. Yaptığınız hamle hangi tuşun karşılığı onu sindirmek bile zor hatta. Tabi benim tek Warriors oyunu tecrübem Age Of Calamity üzerine, bu aksiyon sistemi hakkında dediklerim başka Warriors oyunlarında değişebilir. 



Diğer Warriors oyunlarından bazıları


  Age Of Calamity hakkında fikirlerime geldi sıra. Bu kadar goy goy, şamata ve bilgi vermek yeter. Öncelikle bana kesinlikle hitap etmiyor, kesinlikle beğenmedim. Bu tarz oyun mekaniklerinden hiç haz etmiyorum, bir oyunda aksiyon varsa o aksiyon öylesine var olmamalı bence, ben Legend Of Zelda ve evreni hakkında bir şeyler denince aklıma zeka işi bulmacalar, iyi bir macera ve oyununa göre olağanüstü kaliteli aksiyon mekanikleri bekliyorum. Yani Mario denince aklıma nasıl ki bir tps shooter oyunu değil de platform oyunu geliyorsa Legend Of Zelda’dan da bu beklentilerim var. Tabi benim oyunun temelinden beğenmemiş olmak gibi bir durumum var, yoksa bu türü seviyorsanız veya bir şans vermek istiyorsanız muhtemelen oynayabileceğiniz en iyi örneği bu oyundur.


 Ben kesinlikle oyunu beğenmiyorum ama cut sceneleri izleyince “Ah be Nintendo! Şunu niye Breath Of The Wild’a senaryo DLC’si olarak koymadın, 60 doları ona da verirdik yani.” dedim. Kısacası bu oyun türünü seviyorsanız ve Legend Of Zelda serisi ilginizi çekiyorsa kesinlikle alın derim, fakat benim gibi aksiyonun çok da önemsenmediği, garip stratejilere sahip aksiyonu olan oyunları sevmiyorsanız bulaşmayın derim. Ha ayrıca paranız varsa öneriyorum çünkü malumunuz konsol oyunu fiyatları ev kiralarıyla yarışa girmeye başladı ülkemizde. 


 Sizi izlerken çok hoşuma giden cutscenelerle başbaşa bırakıyorum ve oyunla alakalı yorumlarınızı bekliyorum. İyi seyirler ve görüşmek üzere.


Age Of Calamity içinde yer alan tüm cutsceneler 


Hiç yorum yok