Header Ads

Valorant Champions İstanbul'da tartışmalı tekrar oynatma kararı!

 

Tüm dünyadan Valorant takımlarının artık son aşama için geldikleri Champions heyecanı tüm oyuncuları sarmış durumda. Valorant Champions 2022'ye İstanbul ev sahipliği yaparken Türk oyuncular espor'un tadını çıkarıyor diyebiliriz.

Champions'ta yavaş yavaş final aşamasına yaklaşılırken 13 Eylül 2022 tarihindeki karşılaşmalardan birinde tartışmalara sebep olabilecek bir olay yaşandı.

13 Eylül gününün ikinci karşılaşması olan XSET - FPX karşılaşmasında durumun beraberliğe gelmesi neticesinde karar haritasında kazanan belli olacaktı. Üçüncü haritada bir EMEA takımı olan FPX rakibini 13-11'lik bir skorla elemeyi başardı. Sonrasında maç bitti ve skor tahtasında FPX'in 2-1'lik galibiyeti gözüküyordu.

Ancak maçlar bitmesine rağmen Valorant maçının yayını bitmedi. Aradan geçen bir saatten sonra sunucular tekrardan konuşmaya başladılar. Ascent haritasında oynanan son rauntta XSET tarafındaki Killjoy karakterini oynayan AYRIN'in taret özelliğinin bir bug'ının oyunun oynayışını yanlış yönlendirildiği tespit edilmiş. Bunun üzerine ise takımlar yeniden sahneye gelerek son raundun tekrar oynanması kararı verildi.

Normalde zaferi almış olması gereken FPX oyuncuları ve XSET oyuncularının gerginliği suratlarından belli oluyordu. 

Gerçekleşen Killjoy tareti hatasına aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

Görüldüğü üzere Killjoy tareti sadece short tarafındaki oyunculara ateş etmesi gerekirken, bir mermisini de heaven kısmına gönderiyor. Taretin özelliği, rakip oyuncunun geldiği yöne ateş etmek olduğu için XSET oyuncuları, yaklaşan FPX oyuncularının bir ya da birkaçının heaven kısmından geldiğini düşünerek yanlış pozisyon almışlar.

Aslında uzun süredir oyunda bulunan bu bug'ın düzeltilmemesi Riot Games'i okların hedefi haline getirdi diyebiliriz. Ayrıca bu tekrar kararından sonra da oyuncu kitleleri XSET tarafını oldukça sert bir şekilde eleştirdi. 

Bu sert eleştirilerden sonra XSET takımının koçu Don "SyykoNT" Muir, Twitter üzerinden kesinlikle raundun tekrar oynanması için bir talepte bulunmadıklarını ve kararın yüzde yüz Riot Games tarafından verildiği için gelip tekrar raundu oynadıklarını söyledi.

Oyuncular ise bu söyleme her ne kadar inanmasalar da, Valorant Türkiye sunucularından Berke "Vlad" Kantürk'de XSET'in koçunun dediklerini doğruladı.

 Son raunt yeniden oynandığında ise XSET durumu 12-12'ye getirerek maçı uzatmalara götürdü. Fakat yine de FPX uzatmalarda zaten hakkı olan maçı tekrardan kazanmış oldu.

Kısacası raundun tekrar oynanma kararı Riot Games'ten geldiği için burada büyük sorunlar yaşanmış oldu. Hem uzun süredir oyunda olduğu bilinen bir bug'ın kaldırılmaması tarafından eleştiriler yağarken, bir yandan da bu karar yüzünden XSET takımının üstünde bir önyargı olmuştu. Espor ne kadar eğlenceli ve rekabetin doruk noktasına ulaştığımız bir sektör olsa da bazen doğru yönetilmesi gerektiğini bir kez daha anlamış olduk.

Hiç yorum yok