Header Ads

2K Games hacklendi ve kullanıcılarını uyarıyor!

 

WWE, NBA ve Mafia gibi ünlü oyun serilerinin geliştiriciliğini yapan firma 2K Games geçtiğimiz saatlerde siber saldırıya uğradığını duyurdu.

2K Games'in resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre, 2K Games'in müşterilerine destek sağlamak amaçlı kurmuş olduğu yardım platformuna birtakım üçüncü şahıs kişiler yasa dışı bir şekilde erişmeyi başarmış. Bunu biraz geç fark eden 2K Games hemen platformu çevrimdışı hale getirerek Twitter üzerinden de bu durumu açıkladı.

Sisteme sızmayı başaran bu kişilerin bazı 2K Games oyuncularına kötü amaçlı bağlantılar gönderdiği tespit edildi. 2K destek ekibi ise oyunculardan bu bağlantıya tıklamış olanların hızlı bir şekilde şifresini değiştirmesini, anti virüs programlarını açmalarını ve hesaplarında aktif edebilecekleri bütün kimlik doğrulamalarını kullanmaları gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta GTA 6'dan yapılan sızıntılardan sonra 2K Games'in de saldırıya uğraması Take-Two tarafının tadını bir hayli kaçırdı diyebiliriz. Rockstar ve 2K oyun firmalarının ana şirketi olan Take-Two şu anda FBI ve ABD Adalet Bakanlığı aracılığıyla birlikte sızıntı ve saldırının faillerini arıyor.

Hiç yorum yok