Header Ads

Levent "Levo" Balım'ın hapis cezası onandı

 

Ünlü yayıncı Levent Balım'ın 20 Temmuz'da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla beraber hapis cezasının onandığını açıkladı.

Son günlerde internet dünyasında popüler isimlere dava açılması artık şaşırılacak bir olay değil. Daha öncesinde hapis cezası onanan Porçay'da kısa bir süreliğine de olsa hapse girmişti. Levent Balım'ın paylaşımına göre istinafa gönderilen dava 20 gün içerisinde reddedilerek geri döndü. Bunun sonucunda ise 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

 Paylaşımından sonra davanın neden açıldığını açıklamadığı için internette bazı söylentiler dolaşmaya başladı. Yayınlarda genel olarak sinirlerine hakim olamayan yayıncının bazı durumlarda hakaret ve tehdide varan konuşmalar yaptığı oluyordu. Birçok kişi de davanın bundan kaynaklandığını düşünmüştü.

Ancak daha sonrasında ise Avukat Ali Gül'ün yaptığı paylaşımda Levent Balım'a hangi gerekçe ile dava açıldığı açıklandı.

Davanın sebebi ise Levo'nun Facebook üzerinden yayın açarken kendisine yorum yapan bir kişinin profilini 4-5 saniyeliğine yayında göstermesiymiş.

 Levent Balım yayındayken bir kullanıcı sohbet kısmına "gereksiz herif" şeklinde yorum yaptığı için Levo, herkese açık profile sahip kişinin profiline girerek profil resmine baktıktan sonra sekmeyi kapatıyor. Bu esnada kişi yayında gözüktüğü için "Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Yayma" suçundan Levent Balım'a dava açmış.

Hiç yorum yok