Header Ads

TELEFONDA DA OYUN MU OLURMUŞ HİÇ? 2 - GTA III MOBIL


 Çocukluğumda GTA 3 ile uzun süren bir münasebetim olmuştu ve hiç bitirmemiştim. Şehrin ilk olduğumuz adasının bütün haritasını ezbere biliyorum neredeyse, çünkü orada gerçekten uzun vakit harcamıştım. 

 İkinci adaya çok nadir olsa da geçmiştim ama üçüncü adaya adımımı bile atmamıştım. Bu oyunu, aynı Vice City'i aldığım gibi, Ucuz Gaming Tüyoları yazımda bahsettiğim anket yoluyla sahip olduğumu belirtmeliyim. 

İlk kez oyunu bitirmeye odaklanıp oyunun sonunu gördüm ve ne yalan söyleyeyim şimdiye kadar bitirmediğime pişman oldum.



 Bu oyunla alakalı daha önce bir inceleme yazısı sitemizde yayımlanmıştı. O yazıyı da bir okumanızı tavsiye ederim, çünkü orada yazılanları burada tekrar etmeyeceğim. Ben bu yazıda daha çok kendi deneyimlerimi ve telefondaki performansı hakkında yazacağım.


 Oyunun en sevmediğim kısmıyla başlayacağım, o da silah kullanımı. 

Vice City'i de daha önce mobilde oynayıp bitirdim ve bu silah sorunları orada aşılmıştı. Bu bir gelişme denebilir ama bu oyunların mobile uyarlanma süreçleri arasında çok fark yok diye biliyorum. Keşke GTA 3 içinde olan bazı sıkıntılar da düzeltilebilseydi.

 Mesela GTA 3'te silah değiştirmek için sağ üstteki silah kutucuğunu sağa sola kaydırmak gerekiyor. Fakat kutu minicik, nasıl algılıyor bilinmez. 

Bazen bazı silahlara erişmekte zorluk çekiyordum. GTA Vice City'de ise kaydırma falan yoktu, silah kutucuğuna tıklıyorduk ve silah değişiyordu. Vice City'de bir önceki silaha geçilmiyor da olsa daha çok bizim kontrolümüzdeydi en azından.



 Silah konusunda tek sıkıntı değiştirmek değil, nişan almak da problem.

Dürbün açınca 180 derece arkaya dönen kameralar olsun, dibindeki adam yerine uzaya sıkan otomatik nişan alma olsun bunun gibi pek çok problem birkaç kez ölümüme sebep oldu. 

Bu sinir bozucu sebeplere fazla takılmamak için kendi metotlarımı icat edip o şekilde çatıştım tabi, yoksa bazı kısımlarda oyunun bitmesi imkansız olurdu.

 GTA 3'te çok az araç var. 

Araç olarak sadece arabalar ve tekneler var. Bir de kesik kanatlı bir uçağa benzer bir şey var ama o da uçmuyor, saymaya gerek yok. Tekneler de oldukça kötü zaten ama az kullanıyoruz, bundan dolayı pek bir problem yok. Araba sayıları tatmin edici seviyede sayılır, asgari standartları karşılıyor bence.



 Bu arada diğer versiyonların aksine, mobil versiyonda harita açılıyor. 

Diğer inceleme yazısına bakarsanız oyuna negatif yönde etki eden en büyük etkenin bunun olduğunu göreceksiniz. Bahsi geçen sıkıntı bu oyunda yok. 

Bence GTA'nın eski oyunlarının en oynanabilir versiyonlarının mobil versiyonları olduğu bir kez daha kanıtlanmış oluyor böylelikle.



 Oyunun hikayesi fazlasıyla basit ve sade. 

Bizim eleman hiç konuşmuyor çünkü konuşsa yalan söylediği anlaşılırdı kesinlikle. 

Sürekli döne döne herkesi öldürüyoruz, nasıl bir olay örgüsü bu çözemedim, suç dünyasına atılmış bir atom bombasıyız adeta.

 Sırf bir Eyşan'ı öldüreceğiz diye bütün Liberty City suç örgütlerini yok ettik. Bence Liberty City polisinin gelip, oyunun sonunda bize madalya takması gerekirdi.



 Oyundaki görev içeriği inanılmaz sığ ve bu kadar sığ olması gayet mantıklı. 

Çünkü ana karakterimiz bam güm dalıp şiddetle her sorununu çözen birisi ve bir tetikçi. 

Görevler; öldür öldür öldür, paket topla polisten kaç, öldür öldür öldür, şeklinde ilerliyor. Öldürme konusunda farklı çeşitler var fakat daha sonra çıkacak olan GTA oyunlarındaki kadar da yok.

 Oyunda toplam 77 görev var.

Bunların sayı konusunda emin olmamakla beraber 39 tanesini yapmanız oyunu bitirmeye yetiyor.

Görevlerin pek çoğu 5 dakika ve hatta bazen daha kısa sürebiliyor. Oyunun toplam oynanış süresi, görev odaklı oynarsanız yani sadece bitirmeniz gerektiği kadar oynarsanız yaklaşık 8-9 saat kadar sürebiliyor.



 Görev başı 5 dakika dedikten sonra 8-9 saat deme sebebim, tek seferde bitirilmesi imkansız fazlasıyla görev var olması.

İllaki bazılarını iki kere, bazılarını üç kere oynayacaksınız. Ben mesela son görevi en az 10 kez oynamışımdır en azından. Kendisi en uzun süren görevlerden biriydi.

 Bu oyunda en sonunda milyoner oluyoruz ama hiçbir işe yaramıyor. Keşke bir pavyon olaydı da parayı ezeydik az. (G.Ş. Notu: Kızılay'a da bağışlayabiliriz tabii.) Niye para var ki bu oyunda? 

Bu ve birçok konu hakkındaki düşüncem esas hayallerinin San Andreas'ın yapımı olduğunu bildiğimden dolayı eleştirmeyeceğim.

 Diğer GTA oyunlarının açık dünya eğlencesi bu oyunda pek yok ama güzel vakit geçirtiyor. 

Hatırlatmakta fayda var bu oyunun en iyi oynanabilir versiyonu bu yani mobil versiyonudur. Alın, metroda bir yerlere gidip gelirken oynarsınız. 

Ben seneler önce upuzun vakitler geçirdiğim bu oyunu gün içinde vakit bula bula iki buçuk günde bitirdim. Çocukluktaki halimin oyunculuğunu sorgulamama neden olan bu deneyimle sizlere veda ediyorum.

Şimdilik hoşça kalın ve görüşmek üzere.


Hiç yorum yok