Header Ads

Cihazlar ve Buluşlar Set Mekaniği: Hextech Eklentileri | TFT'de Neler Oluyor?



Hesaplaşma'nın sonuna gelirken artık geçmişin ışıltılı eşyalarına vel ütuflarına da veda etme zamanı geldi. Yine de merak etmeyin. Cihazlar ve Buluşlar'da yepyeni bir set mekaniği sizi bekliyor.

Hextech eklentileri, içinizdeki çılgın bilim insanını dışarı çıkarmanızı sağlayacak. Bazı eklentiler kurallara karşı gelirken diğerleri yeni kurallar koyuyor ve size oyun tarzınızı tekrar tekrar yeniden oluşturma şansı sunuyor.


ÖZETLE:

  • Stratejinizi oyun boyunca seçeceğiniz üç hextech eklentisiyle şekillendirin. Bunlar her bir oyuncunun Sihir Çekirdeği'nden herkesçe görülebilecek.
  • En zayıfından en güçlüsüne olmak üzere üç eklenti aşaması bulunuyor. Bazı eklentiler yalnızca bir aşamaya özelken, diğerleri farklı güç aşamalarında olmak üzere birden fazla versiyona sahip.
  • Tüm oyuncular aynı anda eşit güçte eklentilere erişebiliyor. Tabii sunulan eklentiler çeşitlilik gösterebilir.
  • İlginizi çekecek pek çok eklenti var. Bu yüzden birkaç örnek görmek için Eklenti Stratejileri bölümüne göz atmayı unutmayın.
  • Eklentiler Hiper Yenileme ve Muhteşem İkili için ayarlanacak.

Eklenti Zamanlamaları

Her bir oyun boyunca oynayışınızı geliştirecek ve zafere giden yolunuzu şekillendirecek üç hextech eklentisi seçeceksiniz. 

Bunlardan birini erken safhalarda (Aşama 1-3), birini orta safhalarda (Aşama 3-5) ve sonuncusunu ileri safhalarda (Aşama 5-1) elde edeceksiniz. Tüm eklentilerinizi üç seçeneğin arasından seçeceksiniz. 

Seçtiğiniz eklenti, Sihir Çekirdeği üstünden tüm oyuncularca görülebilecek. Tüm oyuncular hextech eklentilerini aynı anda seçecek ve her bir oyuncuya aynı aşamadan seçenekler sunulacak. Tabii sunulan eklentiler farklı olacak.

Bir saniye, aşamalar da mı var!? 

Evet. Güçlü eklentilerden oluşan mükemmel bir üçlü kurduğunuzda rakiplerinizi bir bir aşacaksınız. Ama evet. Hextech eklentilerinin üç güç aşaması bulunuyor. 

Bazı eklentilerin üç aşamada birden farklı versiyonları olmasının yanı sıra bazı diğer eklentiler yalnızca bir aşamada bulunabiliyor. Bu eklentilerse şöyle olabiliyor...



Çoğu karşılaşmada oyun ilerledikçe eklenti seçenekleriniz de güçleniyor. Ancak bazen en güçlü aşama olan üçüncü aşamaya biraz daha erken erişiyorsunuz. Size hangi eklentiler sunulursa sunulsun, tüm oyuncuların aynı aşamadan seçim yapacağını unutmamak gerek. Kısacası herkesin aynı şemaları kullanarak farklı şeyler ürettiği söylenebilir.

Eklenti Stratejileri

Şimdi gelin öne çıkan bazı hextech eklentilerine göz atalım. Yeni set mekaniği kokusunu korumak adına yalnızca bir Cihazlar ve Buluşlar karşılaşmasında görebileceğiniz birkaç seçeneği inceleyeceğiz.

Bazı eklentiler saf güç sunmakta gerçekten başarılı. Azami birim sayınızı bir arttıran Taze Kan ve çatışmanın başında tüm rakipleri yakıp süre boyunca onlara uygulanan iyileştirme etkilerini azaltan Günateşi Tahtası bunlar arasında. 

İsterseniz Sahte Tanklar kullanarak iki hedef tahtası çağırabilir ve onları sahte tanklarınız yapabilirsiniz.



Diğer eklentiler savaşın seyrini değiştirmede eşyaları kullanıyor. Eğer bu oyun tarzı hoşunuza gidiyorsa size rasgele bir tamamlanmış eşya ve bir de Yeniden İşleyici sunan Eşya Çekilişi'ni deneyin. Tabii iki Hırsız Eldiveni veren Hırsız Çetesi de seçenekler arasında. 
Ayrıca 2 eşyaya sahip birimlerine çatışmanın başında rasgele bir tamamlanmış eşya veren Çifte Hava İkmali de her zaman eğlenceli bir seçenek.


Eğer en çok değer verdiğin şey nakit altınsa ekonomiye odaklanan eklentilere de yönelebilirsin. Servete Servet eklentisi sana anında altın verir ve azami ek birikimini 7'ye çıkararak 70 Altın seviyesine çeker. Artık yavaş yavaş altın biriktirmek çok daha hızlı! 

Ekonominizi etkileyen diğer eklentiler arasında size her tur ücretsiz bir yenileme hakkı tanıyan Ticaret Bölgesi ve tur sonunda 10'dan daha az altına sahipseniz size 3 Altın veren Hiper Yenileme bulunuyor.

300 IQ'luk bazı eklentilerse tahta yerleşiminizi önemli ölçüde etkileyecek. Çatışmanın başında bitişiğinde başka takım arkadaşı olmayan birimlerinize kalkan sağlayan Sürgünler ve ilk 2 sıradaki birimlerinize büyük miktarda saldırı gücü sunan Yakın Dövüş Eğitimi gibi eklentiler hem tahtanızı hem de oyun tarzınızı şekillendirecek.

Dahası da var desem bana inanır mısınız? 

Ben olsam inanırdım. Sonuçta bu makaleyi yazan kişi benim... Şimdi de gelin özelliklerle etkileşime giren eklentilerden söz edelim. Çeşitli Yürek Eklentilerini fazladan bir suikastçı, kavgacı, paralı asker, âlim vs. olarak saydırarak önemli özellik dönüm noktalarına ulaşabilirsiniz. 

Ayrıca Kimyasal Amblemi veya Akademi Amblemi gibi özellik amblemlerini size sunan eklentileri Trundle'la birlikte kullanarak o trolü tekrar okula gönderebilirsiniz (Okullu Trundle kostümü mü geliyor yoksa????). 

Hatta sizi bir özelliğin dönüm noktasına iki adım yaklaştıran eklentiler bile var!


Son olarak özelliklerinize ilaveler katan eklentiler var. Sınav Çalışması eklentisi, akademi şampiyonlarının ilk yetenek kullanımlarının ardından azami manalarının önemli bir kısmını yenilemesini sağlıyor. Tabii sınavdan bir gün önce sabahlamak yerine vaktinde uyusalar eminim daha fazla mana kazanırlardı. 

En tehlikeli eklentilerden biri olan Kimyasal Doz Aşımı, kimyasalların katledildikten sonra patlayarak yakınlarındaki rakiplere büyü hasarı vermesini sağlıyor. Belki de bir özelliği size daha fazla eşya sunacak şekilde ayarlayan bir eklenti istiyorsunuzdur. Bunun için tasarladığımız Hurdalık eklentisi, hurdacı özelliğini etkin tuttuğunuz her birkaç turda bir size rasgele bir eşya bileşeni sunar. 

Hurdalık deyip geçmeyin, burada sizi pek çok hazine bekliyor!

Böylece her bir eklenti türüne dair birkaç örnek vermiş olduk. İnanın sizi heyecanlandıracak pek çok şey daha var. Eklentilerinizi doğru seçmeniz halinde üst sıraları zorlamanız işten bile değil.


Hextech İkilemleri

Eminim daha birçok sorunuz vardır ve bu da güzel bir şey. Çünkü buluş yapmanın ilk adımı merak etmektir! Mesela eklentilerin Hiper Yenileme'de çalışıyor mu? Peki ya Muhteşem İkili'de durum ne? Bu yazar bu kadar yakışıklı olmayı nasıl başarıyor?

Her zaman olduğu gibi bu soruların pek çoğu için cevaplarım (ve bir tanesi için de sırlarım) hazır. Eklentiler Hiper Yenileme ve Muhteşem İkili için de burada olacak! Hiper Yenileme'de, tıpkı Hesaplaşma'daki cephanelik gibi oyun modu için uygun olacak noktalara yerleştirilecekler. 

Hiper Yenileme eklentileri, oynanış değişiklikleri göz önünde bulundurularak özellikle seçilecek. Örneğin Hiper Yenileme'de ekonomi eklentileri olmayacak.

 11.23 Yaması'nda oyuna gelecek Muhteşem İkili'de eklentiler standart TFT'dekiyle aynı noktalarda sunulacak. Eklentileriniz, takım takviyesi olarak tahtaya atlayan şampiyonları güçlendirmeyecek. 

Tabii bazı eklentiler TFT'nin ilk iki oyun moduna kıyasla daha farklı dengelenebilir. Bu konuya önümüzdeki yama notlarında değineceğiz.





Cihazlar ve Buluşlar'ın çıkışı için nefesler tutulmuşken tüm tarihleri takip etmek zor olabilir. O yüzden şöyle ufak bir kıyak geçelim: Cihazlar ve Buluşlar 19 Ekim'de Açık Beta'ya gelecek ve çok geçmeden 3 Kasım'da (11.22 Yaması'yla) sunucularda çıkacak. 

Cihazlar ve Buluşlar Kartı aynı gün saat 21.00'de çıkacak. Son olarak da 17 Kasım'da (11.23 Yaması'nda) Muhteşem İkili sunuculara gelecek. Böylece çıkışından önce yeni setin inceliklerini öğrenmek için koca bir yamamız olacak.





Hiç yorum yok