Header Ads

Nintendo Direct’te Neler Oldu?



 24 Eylül Cuma günü, Türkiye saatiyle 01.00’da gerçekleşen Nintendo Direct’te pek çok güzel duyuru oldu. Nintendo Switch sahipleri bu duyurularla beraber çok mutlu olacağını düşünüyorum. Şimdi daha yeni izleyip buraya yazmaya geldi, taze taze olan her şeyi yazacağım.

 Yeni 3. Parti oyunlar



 Square Enix iki farklı oyunla bu açılışta yer aldı. Birisi Voice of Cards adlı bir RPG oyunu ve sadece bütün olaylar kartlar üzerinden akıyor garip bir oyun. Diğer oyun ise bir Mariokart klonu, adı da Chocobo GP, eğlenceli yarışlar vaat ediyor hem online hem yerel ağda oynayabileceğiniz çoklu oyuncu seçeneği de mevcut.




Disco Elysium en sonunda Nintendo Switch’e de geliyor. Çok sevilen RPG oyunu Switch’te çıkış yaptı, sevenleri zaten daha şimdiden oyunu eshop’ta arıyordur.


 Star Wars Knight of the Old Repuclic. Eski bir oyun ama yine de iyi RPG oyunu olduğunu herkesçe kabul ediliyor, sevenlerinden illaki alacak olanlar vardır.




 Dying Light ve Dying Light 2, ikisi de gösterildi. Aslında birinci oyun geldi bile 2. oyunun geleceğini duyurdular.

Yeni 1. Parti oyunlar


 Kirby and The Forgotten Land, bu konsoldaki Kirby oyunlarının demolarını ve bedava olanlarını oynadım ve hiç güzel değildi. Güzel olmama sebebi de çok kolay olmalarıydı, fakat tanıtılan bu son oyun gerçekten iyi bir oyun görünüyor. Çıkışında incelemelerine güvendiğim insanlar tarafından da onay alırsa bir şans vermeyi düşündüğüm bir oyun.




Splatoon 3, beklenen Splatoon devam oyunu ilk kez duyurulmadı ama daha detaylı bir tanıtım gösterildi en sonunda. Klasik rekabetçi online oyun işte 3. oyununun olmasına ne gerek var gerçekten bilmiyorum.



 Bayonetta 3, en sonunda bir tarih verildi ve beklememizin sayılı günü kaldı diyebiliriz. 2022 senesinde çıkacak en sonunda, en sonunda edepsiz cadımıza bir kez daha kavuşuyoruz. Önceki iki oyunla alakalı yazılarım da sayfada mevcut.

Mario’nun Filmi Çıkıyor

 Mario’nun bir animasyon filmi çıkıyor ve şimdilik tek bildiğimiz oyuncu kadrosu. Live action olmadığı için bayağı memnunum çünkü eskiden yapılmış bir Mario filmi var ki inanılmaz kötü olduğunu size garanti edebilirim. 




 Oyuncu kadrosunda Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day, Jack Black, Keegan-Michael Key, Seth Rogen, Fred Armisen, Kevin Michael Richardson, Sebastian Maniscalco ve Charles Martinet yer alıyor.



 Oyuncu kadrosuna saygısızlık gibi algılanmasın ama umrumda bile değil, ben zaten animasyon filmleri her zaman dublajlı izlerim. Acaba Türkçe seslendirmesinde kim yer alacak ben bunu düşünüyorum.

Online Üyelik Sistemine Eklenenler

 Bu direct sunumunun bence en iyi haberi. Bu olmasa gerçekten kötü bir direct oldu derdim, bir önceki direct için dediğim gibi. Nintendo 64 ve Sega Genesis oyunları Nintendo Online’a geliyor. İkisinde toplam 20’den fazla oyun var fakat ben Nintendo ağırlıklı konuşacağım Sega oyunlarını pek bilmiyorum o da benim ayıbım olsun.




 9 oyunla gelecek N64 Classics. Super Mario 64, Dr. Mario, Mariokart 64, Mario Tenis çıkacak Mario franchasindaki bütün oyunlar.



 The Legend Of Zelda: Ocarina Of Time geliyor ki en heyecanlı olduğum oyun bu. 3DS’te minicik ekranda oynamakta zorlandığım için bırakmıştım iyi ki buraya geldi.

 Starfox 64, Yoshi’s Story, Winback Covert Operation gibi oyunlar da diğerleri.




 Gelecekte çıkacağı planlanan oyunları da gösterdiler. Bunlar da The Legend Of Zelda Majora’s Mask, F-Zero X, Mario Golf, Pokemon Snap, Kirby 64, Paper Mario ve Banjo Kazooie. Bu oyunların pek çoğu da müthiş ve beklenmesine değecek oyunlar.




 Benim bu Direct’te gördüğüm bir şey var ki, Nintendo modern oyunlarının eski ve yine güzel bir oynanış sunabilecek versiyonlarını sunmaktan geri durmuyor. N64 Classics’lerinde yer alan ilk çıkacak versiyonda, Super Mario 64 daha bir süre önce 3D Allstars paketinde satıldı, Mariokart’ın Snes versiyonu da vardı ama Snes versiyonu tam üç boyutlu olmadığından güncel versiyonla alakasız sayılırdı, Mario Tenis’in zaten Switch versiyonu pek sevilmemişti N64 versiyonunu oynamak daha mantıklı olabilir.



 Çıkacak oyunlara bakıyorum Pokemon Snap gözüme çarpıyor. Pokemon Snap’ın yeni çıkan versiyonu zaten eskisinin aynısı ama yeni grafiklerle diye biliyordum. Mario Golf desek daha yeni çıktı Switch versiyonu ve hemen arkasından N64 versiyonu da çıktı.




 Baktığımda bu cüretkar hamleleri görmek de hoşuma gidiyor. Bu dediğim yenileriyle çakışan oyunların yanında efsane 2 Zelda oyununu büyük ekranlarda emülatörler olmadan oynayabileceğiz en sonunda. Starfox’u tecrübe edebileceğiz ve bilmeniz gereken bir şey var ki bütün Starfox oyunları aynı sadece grafik farkı var yani grafik takıntısı olmayanlar için iyi bir seçenek bu. Benim gibi platform oyunu sevenler için Banjo Kazooie de bir göz kırpıyor ama umarım kamera açılarından kanser olmadan oynayabilirim.

 Bu gece bu kadar yenilik yapıldı. İleride Gameboy oyunları, DS oyunları falan da eklenir diye ümit ediyorum ve bu gecelik sizlere veda ediyorum. Şimdilik hoşça kalın ve görüşmek üzere.

Hiç yorum yok