Header Ads

Vampire: The Masquerade: Blood Hunt | Kapalı Beta İncelemesi


Blood Hunt, SharkMob tarafından geliştirilen ve Vampire: The Masquerade evreninde geçen bir Battle Royale oyunu. Geçtiğimiz haftalarda duyurulan bu oyun radarın altında kaldı ve pek çok kişinin dikkatini çekmedi. Bize göre bunun sebeplerinden biri oyuncuların, uzun zamandır geliştirilen ama ha çıktı ha çıkacak denilip asla çıkmayan oyun Vampire The Masquerade 2'yı beklemeleri.

Oyun geçtiğimiz hafta bir çok içerik üreticisi ve yayıncı tarafından test edildi ve denendi. Oyun hakkında yapılan yorumlar umut vadediyor. Oyun 2-4 temmuz arası kapalı beta süreci yaşadı ve bizler de kendimize bir anahtar kapabildik ve oyunu test ettik.

Peki bu vampir ve Battle Royale sevdalılarını içine çekmeye çalışan oyun, bizlere neler sunuyor?

Buyurun birlikte bakalım...

Prag'ın karanlık ve vahşet dolu sokaklarında geçen bu oyun, bizlere modern vampir olmak nasıl olurdu? sorusunun cevabını veriyor. Aşikar ki, oyun Vampire: The Masquerade uzantısı olduğu için bu havayı arayanlar, oyunda aradıkları şeyi bulacaklardır. 





SİVRİ DİŞLER VE SİLAHLAR

Oyunun bir Battle Royale oyunu olduğunu daha önce söylemiştik. Ya bir başka BR oyunu mu? -Peh! diyebilirsiniz ancak hemen kafanızı çevirmeyin çünkü bu oyun, kendi yenilikleri ile birlikte geldi.

Oyun, oynanış bakımından oldukça Apex Legends ve Hyperscape oyunlarını andırıyor. Oldukça aksiyon dolu bu oyunda, çatılardan atlıyoruz, sokaktaki masum vatandaşların kanlarını emiyoruz, silahlar ve onlarca yakın dövüş silahı ile birbirimizin kafasını patlatıyoruz. Fakat oyunda, en azından kapalı betada, çok fazla silah çeşitliliği bulunmamakta. Umarım oyun çıktığında daha fazla çeşitlilik sunar.

Oyundaki ana aksiyon, silahlar ve yakın dövüş aletleri üzerine kurulmuş durumda. Oyun, dikeysel olarak işleyen bir yapıya sahip. Oyunda duvarlara tırmanma -e sonuçta vampiriz yani- özelliğine sahibiz. 

Oyundaki hareketlilik oldukça hızlı ve çeşitli, binalara tırmanıp çatıların üstünde savaşmaktan tutun da ışınlanıp görünmez olmaya kadar gidiyor.




SONA KALAN VAMPİR KAZANSIN!

Oyunun bir Battle Royale oyunu olduğunu söylemiştik. Kapalı beta sürecinde oyunu ya tek kişi ya da 3'lü grup halinde oynayabiliyorsunuz. Oyuna girdiğinizde sizi her oyuncunun bulunduğu bir bekleme odasına alıyor. Burada, seçeceğiniz karakterleri inceleyebilir ya da boş boş dolanabilirsiniz.

Bir maçtaki toplam oyuncu sayısı 40. Oyunun haritasının boyutunu göze aldığınızda bu rakam gayet makul gözüküyor. Hem size loot yapıcak zaman tanıyor hem de aksiyonu da boş geçmiyor.

Oyunda üç farklı klan ve her bir klanın altında iki adet karakter bulunmakta. Bu karakterlerin kendine özgü yetenekleri var. Kimisi görünmez olurken kimisi de üstünüze atlayıp kafanıza tokmağı indirebiliyor.


Oyuna haritada istediğiniz bir noktayı seçerek orada başlayabilirsiniz. Bu mekaniği daha önce SpellBreak adlı oyunda da görmüştük. Atlayacağınız yere göre çıkan eşyaların nadirlik şansı değişiyor. Fakat ne kadar nadir eşya o kadar düşman demek. 

Bu bahsettiğimiz vampirlerin yeteneklerini kullanmak oldukça kritik. Yaşam ile ölüm arasındaki bu çizgide bu yeteneklerin opsiyonel bir biçimde kullanılması gerekmekte. 

Ayrıca oyunda birçok yapay zekaya sahip insan sokakları dolaşıyor. Bu insanların kanını emerek yeteneklerinizin gücünü arttırabilir, sürelerini düşürebilir ya da etkinliklerini arttırabilirsiniz. Oyunun ilerleyen zamanlarında sokaklara zırhlı yapay zekalar iniyor. Bunlar vampirleri avlamak için tasarlanmış özel ekiplerdir ve bunlardan uzak durmanın en iyi yolu binaların çatısına tırmanmak olacaktır.

Oyunda loot sistemi, Fortnite'tan alıştığımız nadirlik seviyelerine sahip. Yani en düşük yeşil olarak ve en yüksek sarı olarak giden bu sistemden, aynı silahların nadirlerinin daha güçlü olduğunu anlayabiliyoruz.

Standart bir BR oyununda görebileceğimiz eşyalar mevcut. Canınızı yenilemek için kan torbaları, şırıngalar ve zırhınız için zırh paletleri mevcut.

Oyun gerçekten BR olmanın hakkını veriyor ve diğer oyunlarda yaşamadığınız loot bulamama sorununu ortadan kaldırmış gibi gözüküyor.





ARTILAR VE EKSİLER

+Ambiyans, oynanış, grafikler, en üst seviyede.
+Battle Royale kavramını çok iyi anlamış ve uygulamış bir oyun.
+Oyundaki evren ve karakterler oynanışa uygun bir biçimde ilerliyor.
+Hareket özgürlüğünün dibine vurulmuş ve bu oyunculara özgür ve yaratıcı olma şansı veriyor.
+Atış hissiyatı oldukça iyi.
+Hızlı ve aksiyon dolu olması
+E vampiriz canım! Bu her zaman bir artıdır gözümüzde. :=)

-Oyunu oynarken betada biraz lag yaşadık fakat kalabalıktan olsa gerek. Oyun çıktığında bu sorunun olacağını düşünmüyoruz.
-Optimizasyon konusunda geliştirilmeye ihtiyacı var.
-Silah çeşitliliği azdı.
-Yakın dövüş silahlarını biraz verimsiz bulduk. Genellikle kullanmaya ihtiyaç kalmadı.
-Karakter sayısı azdı.

Not: Bu bahsettiğimiz eksikliklerin çoğu oyun çıktığında giderilecektir. O yüzden çok olumsuz yaklaşmamak lazım.


Bizler oyunu oynadık, beğendik ve sizlere de tavsiye ediyoruz. Kapalı beta süreci 4 Temmuz itibariyle bitmiş bulunmakta. Fakat merak etmeyin, oyun bu senenin sonlarına doğru çıkacak gibi duruyor.

Kan ve vahşet dolu Prag sokaklarında görüşmek dileğiyle...

Hiç yorum yok