Header Ads

Nintendo Switch Pro Çıkıyor!

 

Takvimler 2017 senesini gösterirken Nintendo henüz 4 yaşındaki konsolu WiiU’nun fişini çekmiş ve inanılmaz radikal bir kararla Nintendo Switch konsolunu bizimle buluşturmuştu. Ben de 2019 senesinden beri aktif bir Switch kullanıcısıyım.

Switch başarısız olsaydı belki de Nintendo da Sega gibi yok olmaya doğru gidecek bir firma olabilirdi. Genelde Nintendo ev konsolları, az sattığında firmayı kurtaran şey efsanevi el konsolları olurdu. Switch hem ev hem de el konsolu olan bir hibrit olduğundan, başarısız olması Nintendo için yıkıcı olurdu.

Switch Pro haberleri aşağı yukarı ilk aldığım andan itibaren vardı, o zamanlar yeni konsol bekleniyordu ve çıkan konsol Nintendo Switch Lite olmuştu. Şimdi de Nintendo’nun yeni bir konsol çıkaracağı hakkında bilgiler sızıyor ve bu bilgiler öncekiler gibi desteksiz değil.

 

Bloomberg'de haberi yapıldı, Amazon’da listelenmeye bile başlandı. Yeni Switch modeli çıkınca şuan kullanıma sunulmuş Switch modellerinin üretimi sona erecek. Bu demek oluyor ki eş zamanlı hem pahalı hem de ucuz model gibi olmayacak ve aynı fiyattan yani 300 dolardan satılacak.

Bildiğimiz gibi Nintendo, Switch ilk çıktığı zaman da güçsüz bir konsoldu. O sıralar 4 senelik makine olmuş PlayStation 4’ün sadece 2/3 gücündeydi ve PlayStation 4 Pro ile kıyaslandığında ise Pro, Switch'ten 4,5-5 kat daha güçlüydü. 

Yeni Switch’in 4K görüntü verebileceği ve DLSS teknolojisini kullanacağı iddia ediliyor. Handheld modunda 720p HD çözünürlüklü OLED 7.5 inçlik bir ekran ve daha yüksek pil ömrü vaat ediliyor. Her değişime rağmen fiyatının da aynı kalacağı iddia ediliyor.

Piyasadaki Nintendo Switch Görseli

İddialara bakarsak Nintendo Switch Pro aşağı yukarı PlayStation 4 Pro ve Xbox One X civarında bir güce sahip olacak. 4K mevzusu da düşük poligon, düşük detay seviyesindeki oyunlarda olur genelinde de Full HD 60 fps gibi bir performans alırız diye düşünüyorum. 

Benim konsoldan tek beklentim bol bol oyunla beraber çıkması. Metroid Prime 4, Breath of the Wild 2, Bayonetta 3, Pokemon Legends Arceus gibi beklenilen pek çok oyunun seri şekilde yeni güçlü konsolun duyurusuyla çıkmasını isterim.

Peki bu çıkacağını bildiğimiz yeni oyunlar yeterli mi? Hayır değil. Virtual Console istiyorum, bütün Nintendo oyunlarına rahatlıkla ulaşabileceğim şekilde Switch üzerinden bana sunulmasını istiyorum. Hiçbiri olmasa bari online üyeliğe gameboy veya N64 oyunlarını eklesinler.

Arkadaşlar, kısacası nasıl bir makine çıkarsa çıksın önemli olan oyundur. Kendinize iyi bakın, görüşmek üzere.

Hiç yorum yok