Header Ads

Meta dışı(Off-Meta) Kılavuzlar Serisi 1. Bölüm: Dayak Nedir? Nasıl Atılır?


Meta dışı kılavuzlar serimizin ilk bölümünde sizlere üç adet çok rahatlıkla kullanabileceğiniz yönergeler bulduk ve hazırladık.

 Bunları gerek dereceli oyunlarda gerekse normal oyunlarınızda da deneyebilirsiniz.
Oyunun getirdiği sıkıcı metadan sıkılan siz okularımız rakiplerinizi hiç beklemediği yerden vurabilirsiniz.

AP(YG) Volibear Top: Üst koridorda kullanabileceğiniz bu kılavuz özellikle ayrık ittirme yapmanız ve takımınızda YG eksikliğinde kullanabileceğiniz bir build. Bizler denedik ve gördük ki, rakipleriniz asla yapacağınız hasarı ve ittirmenizi tahmin edemeyecek.

Ne zaman alınmalı?



Bu kılavuzu özellikle karşınızda kırılgan veya tank bir düşman varsa almanızı kesinlikle öneriyoruz. Bu kılavuz doğası gereği istediğiniz her an TANK ve YG arasında gidip gelmenize olanak sağlayacak ve böylelikle aşırı esnek bir oyun tarzı sergileyebileceksiniz. 

Başlangıç: Oyuna "Doran Yüzüğü" ve can potu ile başlamanız. Volibear'ın pasifi ve E kabiliyeti YG ağırlıklı olduğu için rakipleriniz atacağınız hasarı beklemedikleri için çok rahatlıkla bozguna uğratabilirsiniz.


TAM KILAVUZ:  





Rün Sayfası:


Yetenek sırası:



Tank KOG'MAW ADC(SGT):

Bir diğer kılavuzumuz ise alt koridora yönelik. Rahatlıkla her karşılaşmada kullanabileceğiniz bu kılavuz, karşınızda bulunan suikastçilere ve YGT'lere adete gülüp geçiyor. (Görsel Şef Notu: Çoğunlukla üzerlerinden.)

Şu an ki metada Kog'Maw oldukça güçlü ve bazı oyuncular tank çıkarak karakterin eksikliklerini kapatıyorlar.

Bu kılavuzda agresif oynamanız gerekmekte. Özellikle yanınıza Lulu'yu destek olarak alınız. Bu ikisi birlike inanılmaz işler başarabiliyor.

Bu kılavuzun amacı suikatçılara karşı inanılmaz direnç sağlamak ve özellikle Zed, LeBlanc ve Talon tarzı suikastçılardan tek yemeyerek hayatta kalmak.


Full BUILD:




Rün Sayfası: 




Yetenek Sırası:




AP Rengar(Solo)

Son kılavuzumuz ise YG Rengar olucak. Çoğumuzun hem sevdiği hem de nefret ettiği kedicik. 

Üst koridorda rakiplerinize çalılardan atlayarak hasar verebileceğiniz ve karşılıklı takaslarda her zaman üstte çıkabileceğiniz bir kılavuz kendileri. Özellikle kule almada ve 5 kişinin arasına kolaylıkla girip çıkmanızda bol bol yarar sağlıyor.

Roket Kemeri'ni düzgün kullanmanız çok önemli. Rakiplerinizin arasına girip hasarınızı verdikten sonra kemer ile oradan kaçmalısınız. W yeteneğini aktif kullanmanız da bir diğer önemli unsur. Her zaman "Hasar" amaçlı olarak kullanmayın, CC'lerden kaçmak için W yeteneğinizi saklayın, böylelikle arada kalıp ölmezsiniz. 

Eğer rakip takımda çok fazla CC şampiyonu varsa Banshee'nin Duvağı eşyasını da seçebilirsiniz.

Summoner Spell'iniz tutuştur ve sıçra olsun. Üst koridorda önde çıkmanız ve baskı kurmanız çok önemli. Işınlanma yeteneğini pek tercih etmeyiniz. Seviye üçte her türlü takasa girebilirsiniz. 

Eğer koridor itiyorsa kendi ormancınıza yardım edip skor toplamalısınız.

AP Rengar Rün:




Full Build:




Yetenek Sıralaması:





Umarım bu paylaştığımız kılavuzları beğenirsiniz. Yorumlarınızı bizimle paylaşmaktan çekinmeyiniz.

Sihirdar Vadisi'nde görüşme üzere. 



Hiç yorum yok