Header Ads

Profesör Elvin Gadd Kimdir?

 


Super Mario oyunlarının dünyasında var olan pek çok garip makine vardır. Oyunları oynayan arkadaşlar düşünmüş müdür bilmiyorum ama bu aletlerin de bir mucidi var ve bugün o mucitten bahsedeceğiz. İşte karşınızda ponçik Mantar Krallığı'nın Nikola Tesla'sı Profesör Elvin Gadd.

Elvin Gadd'ın ilk göründüğü oyun Luigi's Mansion'dı, 2001'deki ilk oyun yani. Oyundaki ilk görünüşü Luigi'nin evine ilk gelişinde Luigi'yi hayaletlerden kurtarmasıydı. Oyundaki o sahneden sonra da Luigi'nin hayalet avlayabilmesi için gerekli tüm aletleri veren kişi oldu.




Luigi's Mansion serisinin tamamında yer alan Profesör Egadd bazı Mario oyunlarında da yer aldı. Mesela 2002 yapım Super Mario Sunshine oyunundaki Bowser Jr.'ın kullandığı sihirli fırçayı da yaptığı bilinen bir gerçek. Super Mario Sunshine'da hatırı sayılır bir ilerleme kaydettim fakat kendisini göremedim, kendisini görecek miyiz ondan da emin değilim aslında.




Profesör Egadd kısaltmasıyla anılan Elvin Gadd'ın kısaltma adı şaşırma anlamına gelen "egad" kelimesiyle yapılan bir kelime oyunuymuş. Trivia'da var diye yazdım ama şaşırmayla adının ne ilgisi var bilemiyorum.

Egadd'ın kahveyle de iyi bir ilişkisi olduğu biliniyor. Hatta Mario ve Luigi: Superstar Saga oyununda Beanbean Kingdom'da Starbeans adında bir kafeye sahiptir. Mario ve Luigi'ye karşılıksız yardım etmez ve kahve makinesi için kahve çekirdeği toplamaları karşılığında icatlarını kendileriyle paylaşır.




Bazı teorilere göre de kahve, Egadd'ın beyninin yakıtıdır. Egadd ne zaman bir icat yapsa ya da akıllıca bir öneride bulunsa kahve içerken oluyormuş. Galiba Profesör Egadd da bizim gibi güne kahvesiz başlayamayanlardan. 

Luigi's Mansion 2: Dark Moon'da tekrardan ana karakterlerden biri olarak geri döner. Oyunun başında Egadd, hayaletlerle tatlı tatlı çalışırken King Boo hayaletlerin tamamının uysallığını sona erdirmenin bir yolunu buluyor. Hayaletlerin terör estirmeye başlaması sonucu Egadd yardım etmesi için Luigi'yi getiriyor ve oyun böylelikle başlıyor. 




Luigi's Mansion 2'yi henüz oynamadım fakat 3DS ile yeniden haşır neşir olduğumda oynayacağım. Birinci oyun biraz eskiydi ve fena değildi ama üçüncü oyun olağanüstüydü tavsiye ederim. 

Oyunlarla alakalı fikrimi bir kenara bırakalım, sonuçta konumuz Profesör Egadd. Egadd üçüncü oyunda Last Resort oteline davet edilenler ve tuzağa düşürülenler arasındaydı. Her oyunda olduğu gibi Egadd burada da teknoloji sponsoruydu. 




Egadd'ın görünüşüyle alakalı bilgiler ne yazık ki fotoğraflarında gördüklerinizle kısıtlı. Ne bir geliştirme süreci bilgisi bulabildim ne de bir trivia. Tek bulabildiğim Legend Of Zelda serisinde yer alan Mako isimli bir karakterin Egadd'dan esinlenilerek yapıldığı ama bu bilgi de Egadd'ın yapılışıyla alakalı bilgi vermiyor tabii ki.




Egadd bütün oyunlarda Luigi'ye "Ruiji" diye sesleniyor ve bu ses Japoncadaki Luigi teleffazuymuş. Aslında konuşmasından bahsedince söylemek gerekir, seslendirmesinde Animal Crossing'teki seslerden etkilenilerek oradakilere benzer sesler yapılmış ve kullanılmış.

Bugün bu yazımda Luigi's Mansion'da ve Mantar Krallığı'nın tamamen göremediğimiz detaylarında önemli olan bir karakteri anlattım. Bu tarz kimdir yazılarını fırsat buldukça yazmayı düşünüyorum fakat şimdilik hoşça kalın ve görüşmek üzere.

Hiç yorum yok