Header Ads

Msi'da Favoriler Çarpıştı! | RNG vs DK | Royal Never Give Up MSI 2021 Şampiyonu!


MSI'ın final gününde turnuvanın başından beri favori olan iki takım karşılaştı: 
Son dünya şampiyonu Damwon Kia ve Çin şampiyonu RNG!

Finale kadar oynanan maçlarda RNG rakiplerinden beklenenden de üstün performans gösterirken, Damwon Kia ise kendinden beklenilenin altında kalmıştı. 

RNG tarafında Gala'nın ve Xiaohu'nun performansı göz doldurdu. Öte yandan dünyanın en iyi orta koridor oyuncusu olarak görünen Showmaker takımı Damwon Kia'yı Beryl'e rağmen finale taşımayı başardı.

Günün ilk karşılaşmasında Showmaker'ın takım savaşlarında yaptığı oyunlarla maçta kalmayı başaran Damwon Kia, Kadim Ejder'i RNG'nin "Taşıyıcısı" bakınız "ADC'ye"(!) çaldırdı. 

Devam eden savaşta dörde üç üstün ayrılsa da Gala'nın oyundaki herkesten öne geçmesi geri kalan takım savaşlarında belirleyici oldu. (Yok etti!) Hiçbir şekilde Gala'ya ulaşamayan ve hiçbir görevi almayı başaramayan Damwon Kia rakibin oyunu bitirmesini izlemek zorunda kaldı. 

Gözyaşları Damwon Kia için aksın, alkışlar ise RNG için yükselsin!




Finalin ikinci karşılaşmasında ilk maçta istediği oyunu ortaya koyamayan Damwon Kia (Showmaker hariç) turnuvada daha önce seçilmemiş olan Xerath'ı tercih etti.

Gala oyuna etkili başlasa da gerek takımının ona ayak uyduramaması gerekse Damwon Kia'dan Showmaker'ın Xerath ile, Khan'ın gösterdiği üstün performansa tek başına karşı koyamadı. 

Oyun boyunca Xerath'a ulaşamayan RNG takımı, rakibine ulaşmayı başaramadı.

Sonuç: 1-1!


Finailin üçüncü karşılaşmasında Damwon Kia Jinx-Thresh tercihini yaptı. Bu tercihin çalışması adına elinden geleni yaparak Jinx'i öne geçirmeyi de başardı. Damwon Kia'nın verdiği hatalı Baron kararında Ryze, Leona ve Kai'Sa'nın mükemmel uyumu ile Baron Çukuru Damwon Kia için "Ölüm Çukuru"na dönüştü.

Turnuva boyunca ele geçirdiği üstünlükleri mükemmel kullanan Gala, son takım savaşında bir suikastçi edasıyla rakip saldırı gücü taşıyıcısını adeta "İNFAZ" etti. RNG, kendileri adına kötü başlayan mücadeleyi Gala'nın önderliğinde kapatmayı başardı ve seriyi 2-1'e taşıdı.


Dördüncü karşılaşma Damwon Kia tarafından yapılan üst koridor Aatrox, orta koridor Renekton ve ormana Nidalee seçimi ile beklenen etkiyi yaptı. Üst koridoru baştan sona domine eden Aatrox (Khan), RNG tarafındaki kanama eşyalarının gecikmesiyle durdurulamaz bir hale geldi. 

Ona eşlik eden Nidalee (Canyon), kendisinin neden "Dünyanın en iyi Nidalee oyuncusu" olduğunu gösterircesine bir performans ortaya koydu. Beklediği güç patlamalarını yaşayamayan RNG şampiyonluk umutlarını son maça bırakmak zorunda kaldı.

Sonuç: 2-2!

Günün beşinci maçında Damwon Kia, işleyen Aatrox seçimini bozmadı fakat Wei beş maçtır oynadığı Udyr ile Aatrox'un fişini erkenden çekti. Orta koridorda RNG tarafındaki Nocturne, orman tarafındaki Udyr ve üst koridordaki Gragas, üst koridorda girdikleri 3v3 savaşta bir skor bile vermeden üstün ayrıldılar. 

RNG, oyunun geri kalanında oyunu bu üç şampiyonun etrafında kurdu. RNG'nin taşıyıcı oyuncusu Gala takım savaşlarında aradığı skorları bulduğu vakit RNG durdurulamaz hale geldi ve hiç zorlanmadan beşinci maçı kapatarak şampiyonluğa ulaştı.

Mecük'ün MVP'si Gala seçildi! (Evet, biz seçtik, tatlı bir kurulumuz mevcut.)






Hiç yorum yok