Header Ads

MSI Kapışma Aşaması 2. Günde Vadiyi Aslanlar Sardı

 

Günün ilk karşılaşmasında RNG turnuvanın favorisi RNG, turnuvanın en zayıf ekibi gözükmesine karşın büyük bir sürprize imza atarak gruptan çıkmayı başaran PENTANET.GG ile karşılaştı. Turnuva boyunca rakibi kim olursa olun üstün oynayan RNG’ye karşı kendilerinden beklenenin aksine üstün başlayan PENTANET.GG takım savaşlarını da kazanmaya başladı. PENTANET.GG her ne kadar takım oyunu olarak üstünlük kursa dahi, dakikalara geçtikçe RNG’nin süper starları sahneye çıkmaya başladı. RNG kaybettiği takım savaşının ardından, PENTANET.GG’nin 4 kişilik baron denemesini, 4’e 2 gibi zor bir pozisyon olmasına rağmen Wei (Udyr) ve Gala (kog’maw) üstün oyunculuk kabiliyetleri ile durdurdu ve inisiyatif RNG tarafına geçti. RNG aldığı bu üstünlük ile maçı kapatmayı bildi.  PENTANET.GG her ne kadar kaybetse de gösterdiği performans takdir topladı ve bu turnuvada yaptıkları ile gönülleri fethetti. RNG ise en zorlandığı karşılaşmalardan birini grubun turnuvanın en zayıf ekiplerinden birine karşı oynamış oldu.


Günün 2. Karşılaşmasında Cloud9 ve DAMWON KIA karşılaştı. Cloud9 ormancısı Blaber ‘ın erken oyundaki baskın oyunu ile öne geçti. Takım savaşlarını da üstün bir şekilde oynayan Cloud9 orta koridor oyuncusu Perkz’ün yakalanmaları ile geri düşmeye başladı ve DAMWON KIA ilk mağlubiyeti aldığı Cloud9 karşısında aldığı her üstünlüğü etili şekilde kullanarak maçı kapatmayı bildi. Cloud9 kapışma aşamasında 3 maçtan da yenilgi ile ayrılarak yarı final şansını zora soktu.



Günün 3. maçında kapışma aşamasının namağlup iki takımı, MAD Lions ve RNG karşı karşıya geldi. MAD Lions alamet savaşında üst koridor oyuncusu Armut’un (Wukong) ile bulduğu 4 skor ile skor olarak öne geçse de altın olarak RNG maçın tamamında altın olarak üstün olmayı başardı. İki takımın çıkan ejderhaları paylaşması ile (3-3) ejder ruhunu alan kimse olmadı.  RNG oyuncuları her ne kadar tek yakalanıp ölse de verdikleri her skora karşılık bir görev almayı bildi ve 3 inhibitörü de alarak maçı kapattı. Kapışma aşamasının tek namağlup takımı olarak yoluna devam eden RNG bugün oynadığı 2 karşılaşmada da önceki günler oynadığı baskın oyundan uzak bir görüntü çizdi.


Günün 4. maçında Cloud9 ve PSG Talon karşı karşıya geldi. Kapışma aşamasında ilk 3 maçta henüz galibiyeti bulunmayan ve yarı finale çıkma şansının mucizelere kalmaması için  bu maçı kazanması gereken Cloud9 maça iyi başlasa da bireysel  hatalar öncesinde barona ve ardından oyuna mal oldu. İlk 3 için umudu kalmayan ve dördüncülük için rakibi olan PSG Talon’a kaybeden Cloud9, Turnuvaya erkenden kapışma aşamasında edecek gibi duruyor.

 


 

Günün 5. maçında DAMWON KIA ve PENTANET.GG karşı karşıya geldi. Kendinden beklenenin üstündü performans göstererek gruplardan çıkan ve günün ilk karşılaşmasında RNG’ye zor anlar yaşatan PENTANET.GG bir sürpriz yapmak için vadiye indi.  Şuana kadar kendinden beklenen oyunu vadiye yansıtamayan DAMWON KIA, sürpriz peşindeki rakibine karşı beklenen oyununu sonunda oynadı ve dominant bir oyunla, rakibine şans bile tanımadan maçı kapatmayı bildi.

 


Günün 6. karşılaşmasında MAD Lions ve PSG Talon karşılaştı. PSG Talon, kazanması halinde kapışma aşamasından çıkmak için büyük avantaj sağlayacağı maça üstün başladı. Aradığı skorları haritanın her yerinde yaptıkları ufak çete savaşları ile buldu. Her şey iyi giderken üst koridor savaşından skor olarak eşit çıksalar da savaşı daha iyi oynayan taraf MAD Lions oldu. Oyun üstünlüğünü MAD Lions’a kaptıran PSG Talon Ruh ejderi için şavaşmak istedi. Boşta kalan MAD Lions adc’si Carzzy (Tristina),  Üst koridro oyuncusu Armut’un (Jayce) yardımı ile skorları aldı. Bu savaştan sonra PSG Talon oyun üstünlüğünü komple kaybetti ve takım savaşlarında varlık gösteremeyerek maçı kaybetti.  Bu sonuç ile MAD Lions ilk 3 için iddasını sürdürdü. PSG Talon ise MAD Lions’ı yakalama şansını önümüzdeki maçlara bırakmak zorunda kaldı..




Hiç yorum yok