Header Ads

Valorant Challengers 2. Hafta Finali BBL vs AES: Şampiyon BBL!

 



Topluluk favorisi BBL ve ilk kez final gören AES, Masters 2. Hafta Finalinde sahaya çıktı.

BBL vs AES 1. Harita Icebox

Seriye iyi başlayan taraf AES oldu ve bonus round ile birlikte 3-0’ı yakaladı. 4. roundda LEGOO BBL’i ipten aldı ve BBL ilk skorunu aldı. AES güzel bir eko oynayarak farkı 2’de tutmayı başardı. BBL’in aldığı rounda cevabı sociablEE 4 kill ile verdi. AES üst üste aldığı 2 round ile ilk yarıyı önde kapatmak için gereken 7. galibiyeti buldu. Son 2 roundu alan BBL, yarıyı 5-7 geride tamamladı.

İkinci pistol roundunu kayıpsız kazanan BBL, anti ekoda da kayıp vermedi ve beraberliği yakaladı. Bonus roundu da bulan BBL, galibiyet serisini 5’e yükseltince AES’ten mola geldi. Mola çıkışı round bulamayan AES, ardından kıl payı bulduğu round ile oyunu 9-8’e getirdi. BBL kero’nun 1v3 clutchı ile çift haneye ulaştı ve 11 de ardından geldi.

BBL’in harita sayısına ulaşmasını YT’nin müthiş 1v4 clutchı sağladı. Russ 1v1’de BBL’i maç sayısına getirdi ve BBL haritayı zorlanmadan kapattı. 13-9.


BBL vs AES 2. Harita Split

BBL’in en sevmediği harita olarak görülen Split, BBL aleyhine 2-0 başladı. SociablEE ikinci roundda bela attı. Ryden 1v2 bir clutch ve 3 kill ile 3. roundu da takımına getirdi. AES galibiyet serisini 5’e çıkarttı ve BBL 5 round sonra ilk galibiyetini bulmayı başardı. BBL 3 galibiyetlik bir seri buldu, farkın daha fazla azalmasını engelleyen 4 kill alan SociablEE oldu. Bu sefer sahneye çıkan Russ oldu ve 4 kill de ondan geldi. BBL son roundları da aldı ve ilk yarı 6-6 bitti.

AES ikinci yarıda da 2-0’ı buldu ve 8-6 öne geçti. BBL adına AslanM4ShadW’dan 1v2 clutch geldi ve farkın 3’e çıkması en azından bir round daha engellendi. Anatolia ise ardından bulduğu round ile çift haneye yükseldi ve art arda bulduğu roundlarla 12-7’de harita sayısına geldi. Ryden 6 kill bulduğu müthiş bir round ile haritayı kapattı. Böylece seri 1-1 oldu.


BBL vs AES 3. Harita Ascent

Bu kez pistol roundunda yüzü gülen taraf BBL oldu. BBL 3-0’ı rahatça yakaladı ama AES eko ile 4. roundu çalarak oyuna dahil oldu. BBL bir round teklese de kazanmaya devam etti ve maç 6-1’e kadar geldi. AES burada bir round daha buldu. AES ilk yarıda son galibiyetini, 12. roundda buldu ve ilk yarı 9-3 BBL üstünlüğü ile tamamlandı.

Anatolia eSports ekibi kazanması zorunlu olan pistol roundunu kazanarak bir süre daha oyunda kalmayı garantiledi. AES 3. galibiyeti de buldu ve maçı 9-6’ya getirdi. BBL kötü bir ekonomi ile girdiği roundu çalarak AES ekibinin comeback hayallerini sekteye uğrattı.  AES ikinci yarıda başka round bulamadı, maç 13-6 BBL üstünlüğü ile bitti. 


BBL vs AES 4. Harita Bind

AES bir önceki haritanın ağırlığını üstünden atarak pistol roundunu kazandı. 2-0’ı kayıpsız bulan Anatolia, tam satın alma yaptı ve 3. round ilk rifle round oldu. Rifle roundunda müthiş bir savunma yapan Russ, 3 kill ile takımını oyuna dahil etti ve ardından 2-2’de beraberlik geldi. BBL bu iki galibiyetin ardından serisini 7-0’a getirdi. Anatolia 3. roundu buldu ve son rounda da 2-0lık seri ile girdi. Son roundu Anatolia kıl payı kaybetti ve yarı 8-4 BBL’in oldu.

BBL ikinci pistol roundunu alarak, anti eko ile birlikte 10. galibiyetini buldu. AES BBL’in hızını kesmeyi başaramadı ve ikinci yarıda bir round bile bulamadı. BBL Bind’ı 13-4 kazanarak İzlanda yolundaki son bileti kapmış oldu.





Hiç yorum yok