Header Ads

Valorant Challenger 2. Hafta Ana Etkinlik - 1. Gün Özet



BBL vs 1907 FB 1. Harita Icebox

İlk haritaya BBL 3-0 önde başladı. FB ise ardından gelen 4 roundu alarak erkenden öne geçmeyi başardı. 1907 Fenerbahçe ekibi galibiyet serisini tam 6 rounda kadar uzattı ve farkı 3’e çıkarttı. BBL ise 10. roundda bu seriye, eko oynadığı bir roundda dur dedi. BBL son 3 roundu da alarak ilk yarının eşit kapanmasını sağladı.

İkinci yarıya da BBL önde başladı ve anti eko sayesinde maçta 8-6 öne geçti. BBL, FB’ye dönüş vermemek adına tam satın alma (full buy) gerçekleştirdi, bu karar sayesinde 9. galibiyeti almış oldu. FB ekoya düşünce BBL için çift hane geldi. Maç sayısına 6 galibiyet serisi ile gelen BBL, maçı ilk 2 denemede kapatamadı.

Fenerbahçe geri dönüş için aradığı seriyi bulamadı ve maç 13-8 BBL’in galibiyeti ile sonuçlandı.



BBL vs 1907 FB 2. Harita

FB pistol roundunu Deadink’in sırtında kazandı. Fenerbahçe bonus roundu bulamayınca BBL oyuna giriş yapmış oldu. BBL liderliği getirecek roundu bulmayı başaramadı ve Fenerbahçe tekrar liderliğe oturdu ve farkı 4 rounda kadar çıkarttı. FB ekibi, ilk haritaya benzer bir şekilde tutulma yaşasa da ucu ucuna kazandığı 11. roundda ve rahat gelen 12. round ile ilk yarıyı 8-4 üstünlükle kapatmayı başardı.

İkinci pistol roundunu BBL çalmış oldu. Fenerbahçe force buy ile istediğini bulamayınca 2. round ile birlikte 3. roundu da kaybederek BBL’in 7. galibiyete ulaşmasına fırsat verse de beraberliğe geçit vermedi. Çift haneye ulaşan 1907 Fenerbahçe, eko oynayan BBL’den 11. galibiyetini almakta zorlanmadı. Fenerbahçe galibiyet serisini 1 round verip bozmuş olsa dahi maçı hemen ardından galibiyet sayısına getirdi.

Fenerbahçe haritayı hızlıca kapatmayı başardı ve seri 3. haritaya taşındı.  


BBL vs 1907 FB 3. Harita Bind

Son haritaya üstün başlayan taraf Fenerbahçe oldu. 3. bonus roundunu getiren Duhax ve 3. killi oldu, Fenerbahçe psikolojik üstünlüğü ele geçirmiş gözüküyordu. BBL kazanmaması gereken bir round ile haritaya 5. roundda dahil oldu. Farkı 1’e indiren BBL beraberliği bulma şansını kaçırdı. Fenerbahçe sadece bir round daha kaybederek ilk yarıda 8-4 üstünlüğe sahip oldu.

BBL ikinci yarının pistol roundunu almayı başararak geriye dönmesi için gereken ilk adımı attı ve farkı 2’ye kadar düşürdü. İlk satın alım roundunda Fenerbahçe yarıya dahil oldu. BBL kontrolü ele almayı başararak bir kez daha farkı 1’e indirdi. FB, mola alarak harita kapatmak için taktiklerini yeniden değerlendirmeye gitti.

BBL beraberliği yakalasa da liderliği kapamadı, Fenerbahçe çift haneye ulaştı. Cacan attığı 1v3 müthiş bir clutch ile farkı 2’ye çıkarttı ve BBL’in ivmesini kesti. 12-9 da hemen ardından geldi ve Fenerbahçe seriyi kapatmak için 3 seri sayısı kazandı.

BBL maçı son rounda kadar taşıdı ve beraberlik geldi. Uzatmalara mağlubiyet serisinde giren Fenerbahçe Cacan sayesinde tekrar seri sayısına gelse de Russ bunu engelleyen BBL oyuncusu oldu.

İkinci uzatmalarda seri sayısına ulaşan BBL, Fenerbahçe’nin yaptığı hataları yapmadan seriyi kapatmayı başardı. 


Yarı final biletinin 2. mücadelesi, Unity Esports ve OtherSide arasında oynandı.

UES vs OS 1. Harita Ascent

Serinin açılışını OtherSide yaptı. TheNightChe’nin 4 kill alması ile zorlandığı bonus roundu da alan OtherSide farkı hiç zorlanmadan 3’e getirdi. 4. roundda Unity yaşam belirtisi verdi ve 3 galibiyetlik seri ile maçı eşitledi. OtherSide ekibi UES’in öne geçmesine izin vermedi ve farkı 3’e çıkarttı. Unity bir round daha bulsa da ilk yarıyı eşit kapatma şansını yakalayamadı, ilk yarı 8-4 bitti.

İkinci yarının ilk roundunu talihsiz bir şekilde kaybeden UES, müthiş bir eko oyun sergileyerek OtherSide’ın 10. galibiyetini bir süreliğine engellemiş oldu. 4-0’lık mağlubiyet serisini sonunda kıran OtherSide çift haneye ulaşsa da bu galibiyeti seriye çeviremedi. Seri 10-10’a geldiğinde rahat oyununa devam eden UES öne geçmeyi başardı ve seri sayısına çıktı. Harita son rounda kadar geldi ve UES mola alarak uzatmayı engellemek istedi ama TheNightChe bu planları suya düşüren isim oldu.

Uzatmalarda UES öne geçse de Primerio tarafından durduruldu ve ikinci uzatmalara gidildi. OtherSide bu kez maç puanına ulaşan takım oldu ve hata yapmayan OS ekibi haritayı çalmayı başardı. 



UES vs OS 2. Harita Bind

OtherSide pistol roundunu TheNightChe’nin alışıldık kale gibi savunması sayesinde almayı başardı. Bu güzel savunmayı 5 rounda kadar sürdürmeyi başaran OtherSide 5-0’a geldi. Unity adına ilk round Thorenq’in 3 kill ile attığı clutchtan geldi. UES ekibi 2. galibiyeti de bularak yavaş yavaş oyuna dönmeye başladı. OtherSide tempoya döndü ve ilk yarıyı önde kapatmayı garantileyeceği 7. galibiyeti buldu. Üstüne diğer roundları da alan OS 9-3 müthiş bir üstünlükle ilk yarıyı tamamladı.

İkinci yarıda pistol roundunu alarak kendini haritada tutmak için kritik olan 2 roundu kazanan UES, 3. rounda eko çıksa da RieNs’in bucky oyunu ile 3. roundu da aldı. 4. round da gelince fark 2’ye kadar indi. OtherSide bu kez farkın hızlıca erimesine izin vermedi ve 10. galibiyeti aldı. Powa77 4 kill alarak 11’i getirdi. OtherSide ekibi bu kez 5 round boyunca seri sayısı oynama şansı kazandı. Hata yapmayan OtherSide yarı finale adını yazdıran ikinci takım oldu. 


Doğukan Meriç "The Primerio" Karduz Röportajı:

Maçtan sonra sorularımızı cevaplayan Doğukan Meriç “The Primerio” KARDUZ oldu. “Seriden beklentimiz 2-0 atıp geçmekti. İlk harita kendi seçtiğimiz harita olmasına rağmen biraz iletişim sıkıntısı çektik. 3 günlük bir takım olduğumuz içindi. VCT’den sonra, ileride daha fazla vaktimiz olacağı için bunların hepsini bitireceğiz ve öbür VCT’ye favori olarak çıkacağız.” diyerek takımın hem karşılaşma özelinde hem de geleceğe dair durumlarını bizlere anlattı.

Ascent’de yaşadıkları tutulma ve sonradan geri dönüşleri hakkında ise karşı takımın attığı geri dönüşün onları sıkıntıya soktuğunu ama mental olarak geri düşmediklerini belirtti. Uzatmaya gittiğinde maçı kazanacaklarından emin olduğunu söyleyen Primerio “Ascent’de iletişim sıkıntısı çektik ama konuşarak ve antrenman yaparak bunları geçireceğiz.” dedi.

“İşin doğrusu, Bind’ı da hatta iki haritayı da daha rahat geçirmemiz gerekiyordu ama dediğim gibi hatalar Bind’da da oldu. Ascent kadar olmadığı için daha kolay geçti.” diyerek iki haritadaki farkın nedenlerini anlatırken, ilk turnuvaları olmadığı ve profesyonel oyuncular oldukları için haritalar arası yaşanan sorunları silmekte ve diğer haritalara yansıtmamakta iyi olduklarını belirtti.

Yeni transferlerden biri olarak etkileri hakkında “Enes’in (Jonx) de benim de aim yeteneği kuvvetli fakat ben bugün rakip biraz ters oynadığı için sıkıntılar çektim. Pek bir alan bulamadım, bulduğumda değerlendirebildim. Mental açıdan çok yararlı olduk. Ege ile (TheNightChe) çok önceden beri arkadaş olduğumuz için birbirimizin huylarını biliyoruz. Ben de eski takımımda öğrendiğim birkaç şeyi gösterdim takıma, arada bir IGL’lik de (oyun içi liderlik) yapıyorum.” dedi.

Son soruda ise yarı final rakipleri BBL’in durumunu hatırlattık ve bu karşılaşma hakkında düşüncelerini aktarmasını istedik. Karşılaşmanın gözünde 50/50 olduğunu, bir favori olmadığını söyledi. BBL’in bir miktar kırılganlaştığı konusunda bize katılan Primerio, mental olarak bir adım önde olabileceklerini vurguladı. “Daha az hata yapan seriyi kazanır!”.


Hiç yorum yok