Header Ads

Little Orpheus: Bir Apple Arcade Exclusive Oyunu





 O, kahraman bir Sovyet kozmonotu Ä°van Ä°vanoviç, o dünyayı pek çok kez kurtardı. Yerin kilometrelerce altında Küçük Orpheus adındaki bir atom bombasını da kaybetti ve hatta kendisini bile 3 sene kaybetmiÅŸ ama tüm bunların sebebi de dünyayı kurtarmasıydı.






Sonrasında da bu Sovyet vatansever, bu kahraman, bir general tarafından sorguya çekilmeye baÅŸlanır. NeymiÅŸ efendim Küçük Orpheus’u kaybetmiÅŸ, bir kahramana, dünyayı kurtaran adama, alt tarafı bir atom bombasının hesabı mı sorulurmuÅŸ? Hem de sürekli ölüm cezasıyla tehdit ede ede yapılan bir sorgulama. 





Peki bir oyunda ana karakterimizin yalan söyleyip söylemediÄŸini anlayabilir miyiz? Aslında bu generalin sorunu, bizi yalan mı gerçek mi pek ilgilendirmez. Not: general, en başından beri Ä°van’ın dediklerinin tek bir kelimesine bile inanmıyor. Yalanları gerçekleri bir kenara bırakıp muhteÅŸem manzaraların ve tatlı grafiklerin tadını çıkarın. 






Oyun boyunca zaman zaman generalin ve Ä°van’ın konuÅŸmalarını duyacaksınız ve bu ikili sizin gülmenize sebep olacak. Oyunun çok tatlı bir mizahı var, katıla katıla güldürmez ama yüzünüze bir tebessüm konduracaktır eminim.






Oyun çok tatlı bir platform oyunu. Zor bulmacalara sahip deÄŸil ya da zor platform seviyeleri içermiyor. Oyunun en çekici olduÄŸu taraf sanat yönetimi ve mizahı. Kafa yormayan bir yapıya sahip olan Little Orpheus’ta topu topu 8 bölümlük bir ana hikaye var. Bu sekiz bölümde bir ton farklı tema fikri olduÄŸundan sıkılmadan tekrar eden platform öğeleriyle sonuna kadar gidebiliyorsunuz.






Her bölüm 30-40 dakika kadar sürüyor ve oyun bittiÄŸinde içinizden “Ne güzel bitti ya...” dedirten bir son görüyorsunuz. Gerçekten oyun bir an sizi boÅŸluÄŸa atıyor, spoiler olmasın diye detaylı anlatmayacağım birkaç olay sonrasında beklenmedik bir ÅŸekilde ve kafamızda birkaç soru iÅŸareti varken oyun bitiyor. Bütün olayların anlatımı sonucunda bir ÅŸekilde Ä°van Ä°vanoviç’i idam edilmekten kurtarıyoruz.





Åžimdi oyunun sonunda Ä°van Ä°vanoviç’in kurtulduÄŸunu söylüyorum ve bu nasıl spoiler olmuyor? Çünkü oyuna bir 9. seviye eklenmiÅŸ haliyle ölmeyeceÄŸi belli ve bu da Ä°van Ä°vanoviç’in kayıplara karıştığı 3 senelik süreçteki maceralarını konu alıyor. Åžuan yok ama ileride belki 10, 11, 12 diye yeni seviyelerin eklendiÄŸini görebiliriz.





Apple istedi, Chinese Room yaptı ve Apple Arcade de yayınlandı. Apple Arcade sahibi olma konusunda artı katacak güzel bir exclusive yapımdı. En iyi haber bu oyunu bedavaya oynayabilirsiniz, Apple Arcade’e ilk giriÅŸte 3 ay veya 1 ay süren deneme paketleri veriyor ve o bedava olduÄŸu dönemde oynanmayı net hak eden oyunlardan birisi. 

KarmaÅŸa dolu hayatımızda, kafamızda bir ton dert ve stres varken gerçekten her ÅŸeyi unutturup güldürebilen ve tatlı görüntülerle gözümüzü gönlümüzü açan bu yapımı Apple cihaz sahibi herkese tavsiye ederim. Åžimdilik hoşça kalın ve görüşmek üzere.



Hiç yorum yok