Header Ads

Konamiden Yeni Oyun: Undying Moon

Konami Digital Entertainment’ın bağımsız oyun stüdyosu GuruGuru ile geliÅŸtirdiÄŸi GetsuFumaDen, roguevania (her oyunda farklılaÅŸan prosedürel içerikli, roguelike dediÄŸimiz oyunlarla aksiyon ve keÅŸfetme temelli oyunların kombinasyonu) türü 2D aksiyonu, geleneksel Japon sanatına dayanan oldukça görkemli ve karanlık fantastik bir evrenle birleÅŸtiriyor. Oyuncular yeraltı dünyasının Japon Ukiyo-e stiline uygun bir ÅŸekilde hayat bulan ve göz alıcı olduÄŸu kadar ürkütücü de olan sahnelerinde gezinecek, farklı oynanış stillerine uygun bir dizi silah ve gereçte ustalık kazanmaya çalışarak ilerleyecekler.

GetsuFumaDen oyunda yer alan stratejik çarpışmaları, Japon dövüş sporlarının doÄŸru zamanlama ve mesafeyi temel alan unsurlarına dayandırıyor. Oyuncular korkutucu boss’lar ve sürekli deÄŸiÅŸen planlara karşı mücadele ederken üstesinden geldikleri her sorunun ardından daha da güçlenecekler.

Oyunun konusu kısaca şöyle; 1000 yıllık barış dolu geçen, huzurlu bir döneminin ardından, cehennemin mührü kırılıyor ve kötü ruhlar açılan geçitten dünyaya akın etmeye başlıyor. Yıkımın eşiğine gelen dünyayı kurtarmak için klanının lideri olan Getsu Fuma, cehennemin en derin çukurlarına inerek kötülüğü kökünden temizlemek zorunda.

Konami Digital Entertainment Co.’da GetsuFumaDen: Undying Moon’un yapımcısı olarak görev yapan Shin Murato, düşüncelerini, “Erken EriÅŸim süreci GetsuFumaDen için bir oyuncu topluluÄŸu oluÅŸturmak ve oyunu mümkün olan en iyi hale getirmek için büyük bir fırsat. Bu dönemde oyunumuzun kalitesini her geçen gün daha da arttırmak adına kullanıcılarımızdan geribildirim toplamayı hedefliyoruz. Oyuncu topluluÄŸumuzla el ele verip düzenli içerik geliÅŸtirmeleri, bug ayıklama ve oyun dengelerinde iyileÅŸtirmeye giderek oyunumuza hayat vermeyi amaçlıyoruz. Åžu anda Erken EriÅŸim’e konsantre olmuÅŸ durumdayız ama ilerleyen dönemlerde Nintendo Switch çıkışıyla ilgili daha fazla detay paylaÅŸacağız,” ÅŸeklinde belirtti.

“KONAMI ile yakinen çalışabilmek ve GetsuFumaDen’i hayata geçirmek bizim için muhteÅŸem bir fırsat," diyen GuruGuru Direktörü Yuki Yamashita ise düşüncelerini, "Erken EriÅŸim sürecini baÅŸlatmak, oyuncu topluluÄŸumuzla aktif bir ÅŸekilde iletiÅŸim kurmak ve tasarıma, görselliÄŸe ve hikâyeye olan tutkumuzu onlarla paylaÅŸmak için sabırsızlanıyoruz. Oyuncularımızdan gelecek geri bildirimler doÄŸrultusunda oyunumuzu geliÅŸtirmeye ve iyileÅŸtirmeye devam edeceÄŸiz,” sözleriyle ifade etti.

Retro oyunları sevenler, 1987 yılında Japonya’da Famicom sistemlerine özel olarak yayınlanan orijinal Getsu FÅ«ma Den’i hatırlayacaklardır. Yana kayarak ilerleyen bu 2D aksiyon RPG oyunu, 2D platform oynanışından birinci kiÅŸi yapay 3D görünümüne yaptığı geçiÅŸlerle beÄŸeni toplamıştı. GetsuFumaDen’in Erken EriÅŸim sürümünü satın alan oyuncular, dijital sanat kitabı ve oyun müziklerinin yanı sıra oyunun orijinal, Japon Famicom sürümünün bir portuna da bonus olarak sahip olacaklar.

Hiç yorum yok