Header Ads

G-Man Kimdir?


KİMSİN SEN BE ADAM: G-MAN

 

Kim olduğuna dair kesinlikle net bir bilgi yok. Siz onu zaman zaman dikkat ettiğinizde bir pencereden veya birkaç kilometre ötede tehlikeden uzak bir şekilde izliyordur. Siz onu çok dikkat ederseniz belki görürsünüz ancak o sizi her daim izliyor!

Peki kimdir? Neyin necisidir? Nerelidir, kimlerdendir? Elimizdeki bütün resmi bulguları olabildiğince dökelim, beyin fırtınası yapalım ve bazı doğruluğu kanıtlanmamış rivayetlerden bahsedelim. Gel bakalım G-Man efendi!



G-Man'in Yüz Modeli: Frank Sheldon

G-Man'in yüzü fotoğrafta gördüğünüz gibi Frank Sheldon isimli kişiden alınmıştır. Seslendirmesi ise Michael Saphiro tarafından yapılmıştır. 




Ayrıca G-Man'in ismi kısaltmadır. Asıl adının "Government Man" şeklinde olduğu iddia edilmektedir. Aslında senelerdir adını G-Man diye bildiğimiz karakterin hiçbir Half-Life oyununda resmi olarak ismi bahis konusu olmamaktadır. Peki "Bu isim nereden geliyor o zaman?" derseniz, daha öncesinde sayfamızda paylaşmıştık. Oyunun "models" klasöründeki "gman.mdl" dosyasından bulunuyor.

Ayrıca oyun klasörlerinde yazan başka bir bilgiye göre, G-Man'in tanımında "İnsanların yanlış anlaşılmış hizmetkarı." olarak geçmektedir.

Half-Life'ın oyun dışında başka kaynaklarda paylaşılan bilgilere göre ise "Boyutlar arası kötü niyetli bir bürokrat." olarak bir tanımı da bulunmaktadır.



Hayatta kalabilirseniz G-Man'i görebilirsiniz...

Peki takım elbiseli iş adamı görünümlü birinin niyetinin kötü olduğu nereden çıkartılıyor? Ya da nasıl boyutlar arası olabilir? Oynayanlar biliyordur ancak yine de üzerinden geçelim. G-Man'in insan üstü bazı özellikleri var. Işınlanma, zamanı durdurma, telepatik yöntemlerle manipülasyon gibi gibi. 



Kötü niyetli olmasını ise biraz kişisel düşüncelerime göre yorumlayacağım. -Bütün seriyi oynamamışlar için bir miktar spoiler alarmı- Bakış açısına göre değişebilir ancak kendisinin oyun içinde sürekli "işverenleri"nin olduğu ve onların istekleri üzere burada bulunduğunu belirtiyor. Malumunuz Black Mesa'daki kazanın oluşmasında en büyük pay sahiplerinden biri G-Man'dir. Portal açmak için getirilen kristal taşı normalde bulunandan çok daha farklıydı. Profesörlerin bunu daha yüksek deneylerde kullanacağını tahmin ederek getirmesi de büyük bir olasılık.




İkinci oyunda da büyük isyana öncülük eden Gordon'ı tekrar hapsetmek istediğinde Vortigaunt dostlarımızın engel olmasından dolayı da bir miktar kızgın ki bu yüzden -SPOILER!- Half-Life 2: Episode Two oyununun sonunda Eli'nin ölümünü, Alyx'in iletmesini istediği mesajla önceden belirtiyor. G-Man aslında bizi piyonu gibi kullanmak isterken kontrolünden çıkmamızdan ötürü karşımızda yer alıyor diyebiliriz.



Lan Yoksa??

En büyük teorilerden biriyse "Acaba G-Man, Gordon Freeman'ın gelecekten gelen bir hali mi?" ya da "Olası bir paralel evrenden gelmiş bir kişiliği mi?" gibi kuvvetli söylemler vardı. Belki de durumun gerçekten böyle olduğunu düşünüyorsunuzdur ancak düşünmeyin. Çünkü bir Valve yetkilisi tarafından bu iddia alaycı bir şekilde inkar edildi. Ancak kim bilir? Belki de gerçekten öyledir?



Yoksa Gordon Freeman Şizofren mi?

Half-Life 2: Episode Two oyunu piyasaya sürülmeden önce kabul görmüş başka kuvvetli bir iddia ise buydu. Ancak bu iddianın çürümesinin sebebi ise Alyx'in babası olan Eli Vance. Eli, Episode Two'da Alyx'e babası için bir mesaj iletmesini söyleyen G-man için Gordon'a "Ortak arkadaşımız." ifadesini kullanmıştır. Bu yüzden de G-Man'in aslında "Acaba sadece Gordon'ın kafasında dönüp duran biri mi?" teorisini de ortadan silip atıyor.



Merhaba Eski Model Koca Kafalı Nihilanth!

Konu G-Man olunca kafaların karışması çok normal. Haliyle senelerdir üçüncü bir oyun görmediğimiz için G-Man'in de kim olduğunu kesin bir şekilde öğrenmemiz uzun bir süre mümkün değil. Madem kafalar bu kadar karışmış, gelin işleri biraz daha Arap saçına döndüreyim sizin için. G-Man aslında insan değil!

Bunu ben demiyorum. İşte karşınızda Nihilanth! Kendisini Black Mesa'dan hatırlarsınız nam-ı diğer "Koca Kafalı Nihilanth". Half-Life'da Xen evrenine ışınlandığımızda Nihilanth'a yaklaştıkça tek tük bazı konuşmalarını duyabiliyorduk. Bu konuşmaların birinde "Sen insansın. O insan değil. O seni bekliyor. Senin için." sözlerini işitiyoruz. Nihilanth'ı öldürdüğümüzde de G-Man'in bizi yanına ışınlayarak iş teklif etmesi de cabası. :)




İnatçı Valve yüzünden yazımız burada sona eriyor. Resmi olarak G-Man'in kim olduğu hakkında kesin bir sonuca maalesef varamıyoruz. Koyu bir Half-Life hayranı olarak birçok görüşüm olsa da bunlar daha sonraki yazıların konularına kalsın ya da Discord'umuza gelerek belki de benden dinlemek istersiniz?





"Şimdi seçim yapma zamanı." :)

1 yorum: