Header Ads

Türk Oyunculardan Valve'a İsyan: Türkiye'de Sunucu Kurun

Türkiye'deki CS:GO oyuncuları, Dr. Taylan Yıldız ve e-Spor Federasyonu Başkanı Alper Afşin Özdemir öncülüğünde bir hashtag etkinliği başlattılar. Twitter'da Türkiye gündemine giren #ValveComeToTurkey hashtag çalışması ile oyuncular, Valve'ın seslerini duymasını istiyorlar.



19 Şubat tarihi ile, Türkiye gündeminde #ValveComeToTurkey hashtag'i gözüktü ve hala da gündemden inmiş değil. Hashtag çalışmasının içerisinde birçok oyuncu, Steam üzerinden Counter-Stirke: Global Offensive (CS:GO) oynama saatlerini paylaşarak, Valve'a yarı isyan yarı sitemkar tweet'ler paylaştılar. Peki benim de oyuncusu olduğum bu oyunla ilgili sorun nedir? Neden böyle bir hashtag çalışması var?



Steam'in en çok oynananlar listesinde, 9 yıl geçmesine rağmen hala birinci sırada duran CS:GO Türkiye'de de uzun yıllardan beridir yaygın olarak oynanmakta. Öyle ki 2016 yılında milli takımımız dünya şampiyonluğu kazanmıştı. Ancak buna rağmen, Valve'ın Türkiye'de açtığı herhangi bir sunucu bulunmamakta. Bu yüzden de genel olarak oyuncuların pingleri elli civarından aşağı inmediği gibi, zaman zaman yüz ping'in üstünü görerek de biz Türk oyunculara zor zamanlar yaşatıyor.

Oyunculardan Haklı İsyan: Türkiye'de Sunucu Açın


Türkiye'de internet durumu herkesin bildiği bir şekilde ortada. Bu durumdayken bir de Türkiye destekli bir sunucu olmaması çevrimiçi oyunlarda
çok büyük gecikmelere dayanan sıkıntılara neden olabiliyor. Öyle ki, eşleştiğimiz rakip oyunculara göre daha kötü bir deneyim geçirmekteyiz. Türk oyuncuların eşit şartlarda rekabet edememesi ise Valve'a sitem etmeleri sonucunu doğurmuş gibi görünüyor. 

Ülkemizde artık yaşıtlarımız arasında, karne günü sonrası internet kafede 'kantır atmak' deyimi bu kadar yaygınken, Valve'ın Türkiye'de sunucusu bulunmaması oyuncu kitlemizi üzmektedir. Bu hashtag çalışmasıyla sesini duyurmayı amaçlayan Türk oyuncu kitlesi, bu derde Valve'ın bir çözüm bulmasını umuyorlar.


İşte #ValveComeToTurkey etiketiyle yapılan bazı paylaşımlar





Hiç yorum yok