Header Ads

Sony, Oyun Zorluğunu Otomatik Değiştirecek Bir Patent Aldı




Sony, oyunların zorluğunu otomatik değiştiren bir patent aldı. Oyunların zorluğu oyuncular açısından büyük önem taşıyan bir konu. Aynı şekilde geliştiriciler tarafında da zorlu bir süreç, oyunun zorluğuna göre bölüm tasarımları boss savaşları bunun üzerine Sony, Playstation 5'teki oyunların zorluğu için yeni bir patent aldı.

MAKİNE ÖĞRENMESİ İLE ÇALIŞIYOR

Makine öğrenmesi ile çalışan sistem sizin oyunda daha rahat hareket etmenizi sağlayacak. Örneğin bir boss savaşında sürekli ölüyorsanız makine bunu öğrenecek ve boss savaşının zorluğunu size göre ayarlayacak bu sayede siz fark etmeden daha rahat bir oyun deneyimi yaşayacaksınız (Dark Souls? ne olacak peki.) 

ZORLUK ARTABİLECEKTE

Makine öğrenmesi yardımıyla oyunu çok rahat oynuyorsanız zorluğu sistem sizin için biraz yukarı çekebilecek. Mesela Demon's Souls'ta çok rahat hareket ediyorsanız makine bunu öğrenerek zorluğu sizin hissetmeyeceğiniz şekilde arttıracak.

OYUN DÜNYASI ÇOK FARKLI YOLLARA GİDİYOR

Bu gibi makine öğrenmeleri veya yazılımlar her zaman oyuncuların oyun deneyimlerini geliştirmeyi hedefler ama unutmayalım ki aç gözlü oyun firmaları da yok değil. Sony, belki de bu patent ile daha iyi bir oyun deneyimi sağlayabilir. Ama FIFA, Call of Duty gibi oyunlarda oyuncuları bilerek ve isteyerek firmalar zorlayabilir. Benzer bir yazılım üzerinde çalışıp insanların kaybetmesini sağlayıp Loot Box'a zorlayabilir. İlerleyen yıllarda göreceğiz.

Hiç yorum yok