Header Ads

HS Atmadan Da Elo Kasmak İsteyenler İçin 5 Ajan Tavsiyesi

 



Yeni başlayanlar, nişan almada sorun yaşayanlar veya adam vurmaktan çok oyun kurmak isteyenler için küçük bir ajan rehberi.

Aim çalışmaya üşeniyor veya vakit bulamıyor musunuz? Kafalara tıklamak yerine oyun yapmayı daha mı çekici buluyorsunuz? Beyniniz kolunuzdan daha mı iyi çalışıyor? Önereceğimiz 5 ajan ile profesyonel seviyede nişan alma yeteneğiniz olmasa dahi elo kasabilir, sonunda düşlediğiniz Elmas ve üstü seviyelere ulaşabilirsiniz.

Valorant’ı CS:GO’dan ayıran en önemli özellik olan yetenekler ve oyun yapma şansını değerlendirerek, gördüğün her kafaya tıklama zorunluluğunu ortadan kaldırabilirsin!


1- Brimstone

Bir komutan olan Brimstone daha çok çatışma alanını yönlendirme ve oyunu kurma üzerine bir karakter diyebiliriz. Son derece basit bir yetenek setine sahip olan Brimstone oyunu kurma konusunda başarılı olduğu kadar oyuna odaklanmanızı da kolaylaştıran bir karakter.

Basit yetenekleri sayesinde yetenekleri düşünmeye ve öğrenmeye harcayacağınız zamanı oyunu düşünmeye veya nişan alışınıza odaklanarak geçirebilir, basit bir oyun oynayabilirsiniz. Flash atmalı mıyım? Bu oku nereden sektirecektik? Kimi heallamalıyım? Gibi dertlerden arınarak sadece ve sadece kendinize ve kuracağınız oyuna odaklanmayı tercih edecekseniz, listedeki en iyi ajan tartışmasız Brimstone olabilir.

Kontrolcü komutanımızın oyuna etki etmek için kill almaya ihtiyacı yok. Alan daraltma ve rotasyona kadar saldıranları oylama veya saldıran düelloculara alan açma gibi işlerde usta olan komutanımız takımların olmazsa olmazı.

Üstelik aşırı kolay ve işe yarar ultisi de kolay bir kullanıma sahip. Sova, Killjoy ve Sage ultilerine direkt olarak counter olarak kullanılabilir. Geniş alanı sayesinde saldırılan alanda geniş bir alanı boşaltmakta kullanılabilir veya bomba alanına yeniden girişlerde (retake) endişelenmeniz gereken köşeleri azaltabilirsiniz. Raze gibi sıfır risk ile bomba savunma şansınızdan bahsetmemize gerek dahi kalmamıştır diye düşünüyorum. 


2- Sova

Oyundaki en büyük beyin karakter olan Sova, lisenizdeki geometri hocanızı dahil çıldırtabilecek kadar geometri hissiyatı gerektiren bir karakter. Üstelik en tepeye tırmanma niyetinde değilseniz, her haritadaki her ok atışını bilmenize de gerek yok!

Oyundaki en fazla bilgi toplayan ve en iyi kurulu bomba savunma karakteri olan Sova, listedeki en fazla oyun bilgisi gerektiren karakter olabilir. Yetenekleri aşırı değerli olan Sova, milimetrik hesapların bir eli kazandıran şey olduğunu bilen insanlar için biçilmiş kaftandır. 

3- Breach

Breach’in oyundaki en iyi destek (açıklamama izin verin) ajanlarından biri. Yanınıza alacağınız ortalama bir düellocuya müthiş oyun fırsatları yaratabilir ve sırtına binerek gideceğiniz eloya gidebilirsiniz.

Oyundaki en hafife alınan ve değeri bilinmeyen karakterlerden biri olan Viking soylu abimiz, dile kolay, dokuz saniye süresinde kör edebilecek flashlara sahip. Biraz iletişim ve takım oyunu ile bomba alanına girmeyi çocuk oyuncağı haline getirebilirsiniz. Breach’in anahtar kelimesi de zaten iletişim.

 Fay Hattı (E) yeteneği ve 9 saniyelik flash yağmuru ile bulunduğu alana girmeyi bir işkenceye çevirerek, rotasyona gelecek takım arkadaşlarınıza da aceleden uzak, rahat bir yolculuk yaşatabilirsiniz.

Flashlarının bir müthiş özelliği daha ise asla adil bir düelloya girişmeyecek bir oyun sunması. Flashları atmak kadar, tehdidinin de düşmanı tedirgin ettiği hesaba katıldığında Breach’in psikolojik bir üstünlük yarattığı da aşikâr.


4- Killjoy

Killjoy’un oyundaki en iyi savunma karakteri olduğu konusunda tartışma dahil yaşanmayacağını düşünüyoruz. Yetenekleri bir alana giren takımın didik didik her köşeye bakmasını ve bolca gürültü ile bir şeyleri yok etmeye çalışmasını gerektiriyor.

Tareti sayesinde tabanca roundlarında bir alana girmek imkânsız ya da yarı cana mal olacak bir işkenceye dönüyor ve belki de sadece bir taret yerleştirme ile oyunun en önemli ellerinden birini alabiliyor. Biraz geriden oynarsa saldırırken de arka hatlara sarkmaya çalışan düşmanlara kâbus yaşatan Killjoy belki de oyunda karşısına geçmeyi en son istediğim karakter olabilir…

Kurulan Spike’ı tek tuşla ve sıfır sıkıntı ile savunabilen, toplamda 6 saniye kadar çözülme işlemini bloke edebilir.  Spike kurulduktan sonra alan geri kazanma konusunda da Brimstone’dan da iyi bir ultiye sahip olan Killjoy spike etrafında oyun yapma konusunda savunmada olduğu kadar saldırmada da başarılı oluyor.

Tareti (E), zırh kıran Alarmbot’u (Q) ve Nanoswarm (C) yeteneği sayesinde her zaman üstün olduğunuz bir savaşa girebilirsiniz. 


5- Raze

Raze bu listede yer alan diğer 4 ajanın aksine, bir düellocu. Bu yüzden nişan alma yeteneğinizin bir miktar diğer ajanlara göre daha iyi olması pek tabi iyi olacaktır. (Diğer ajanlarda da iyi olur ama bir düellocu gibi olmaz…)

Raze’in bu listede kendine bir düellocu olarak yer bulmasının nedeni ise yeteneklerinin diğer ajanların aksine direkt olarak hasar katkısı sağlayabiliyor olması. Genel bir Raze bilgisi ile (robot atış yerleri ve Renk Terisli Bomba (E) atışları gibi) mermi atmadan dahi round kazandıracak etkiyi yaratabilirsiniz! Üstelik yine bu bilgiler ile kurulu bir bombayı, uzaktan ve ölüm tehlikesi olmadan koruyabilirsiniz.

Patlayıcı Çanta (Q) yeteneği ise Raze’i diğerlerinden bir miktar daha zor kılan şeylerden biri. Öğrenmesi zor olmasa da çaba gerektiren bu yetenek ile karşı takımın aimini bozabilir, kendinize avantajlı düellolar yaratabilirsiniz.




Hiç yorum yok