Header Ads

Prenses Daisy Kimdir?

 




 Sert bir prenses mi aramıştınız? Mücadeleci, inatçı ve erkek fatma bir prenses? Bunca zaman Prenses Daisy'i arıyormuÅŸsunuz demek ki. Sarasaland'in prensesi, Mantar Krallığı'nın prensesi gibi pek kibar ve çıtkırıldım deÄŸildir ama yine de kendisiyle çok yakın arkadaÅŸtır. Her ÅŸeye raÄŸmen aÅŸktan da korkmaz ve Luigi'nin biricik sevdalısıdır. Sizlere bir önceki "Kimdir?" yazımda Luigi'nin azılı düşmanı King Boo'yu tanıtmıştım, bu yazımda da Luigi'nin sevgilisi sayabileceÄŸimiz Daisy'i tanıtıyorum.




 Prenses Daisy'nin ilk göründüğü oyun 1989 senesinde Gameboy için çıkmış "Super Mario Land" oyunudur. Sarasaland'in hakimi olmak isteyen Tatanga kendisini kaçırmış ve evlenmeye niyetlenmiÅŸtir. Tabi o evrende dünya ÅŸerifi unvanını üstlenen Mario abimiz bu durumu duyunca Sarasaland'in tüm krallıklarını tek tek Tatanga'nın elinden kurtarmış ve bu olaylar zincirinin en sonunda Daisy'i de kurtarmıştır.

Super Mario Land

 N64 konsolu çıkıncaya kadar Daisy'nin adı oyun dünyasında unutulmuÅŸ gibi görünüyor olabilir biliyorum. Fakat Daisy 1993 yapımı Super Mario Bros filminde de vardı. Sizin için kendimi feda ederek bu filmi izledim ve kesinlikle kötü bir filmdi. Daisy filmde dinazorlardan evrimleÅŸmiÅŸ ataları dinazor olan bir insan. Evet dinazor ve insan dedim, film her noktasında böyle üzücü ÅŸeyler içeriyor. Daisy'i canlandıran oyuncu Samantha Mathis, en azından kadın güzel onun hatırına dayanılabilir. Filmle alakalı en önemli ÅŸey ise muhtemelen Luigi ile iliÅŸki mevzusu da bu filmden sonra baÅŸlıyor çünkü Super Mario Land'de Luigi yok.





Super Mario Bros filminden Prenses Daisy

 Ä°lk görünüşü her ne kadar kurtarılmaya muhtaç prenses ÅŸeklinde de olsa sonrasında hikayesi ileride daha farklı ÅŸekilleniyor. Shigeru Miyamoto tarafından yaratılmayan ilk Mario karakteri olan Daisy'nın varoluÅŸ amacı esasında "Sürekli Mantar Krallığındayız, sürekli prenses Peach Toadstool'u kurtarıyoruz. Hep aynı yahu!" gibi görünmemesini saÄŸlamaktı.

 Nintendo, N64 konsolu için Mario Tennis yaptırmak istediÄŸi sırada, yapımcı ekip Mario dünyasında gerçek hayatta tenis sporunu yapmaya uygun fiziÄŸe sahip karakterler aradılar ve Daisy'i de buldular. Daisy'den önce "Prenses Peach'in kötü versiyonunu mu yapsak acaba?" da denmiÅŸ bir süre ama sonra "Elimizde hazır Daisy varken niye uÄŸraşıyoruz yeni karakter yaratmakla falan." demeye gelmiÅŸler sonucunda.  

Super Mario Tennis

 Luigi's Mansion oyunu yapılırken kurtarılacak kiÅŸi Mario deÄŸil de Daisy mi olsaymış diye de oyun yapılırken tartışılmıştır ve sonrasında yapımcı ekip Mario'nun daha uygun olduÄŸu yönündeki karar varmıştır.


 Daisy baÅŸlangıçta Princess Peach'e çok benzer ÅŸekilde tasvir edildi; Peach ile aynı ses aktrisine sahip, tatlı, masum sıkıntı içindeki bir genç kız. Bununla birlikte, Daisy'nin kiÅŸiliÄŸi daha sonra şımarık, cesur, alıngan ve enerjik bir erkek fatma olacak ÅŸekilde yeniden tasarlandı. Daisy, restoranlarda yemek yemeyi seviyor, çevre esnafını koruyup kolluyor ve hiçbir yerde, hiçbir koÅŸulda kaybetmeyi sevmiyor.

Mario, Peach, Daisy ve Luigi. Couples date yaparlarken

 Daisy sert ve dik kafalıdır, her zaman istediÄŸini elde etmeye çalışır. Daisy, Mario'nun Lucien'i maÄŸlup etmesinden sonra "hiçbir ÅŸey öğrenemediÄŸi" için Wario ve Waluigi için hayal kırıklığına dönüşmüştü.

Lucien, Mario Tennis Aces oyununda Macera Modunun ana rakibidir. İnsanları kontrol etme gücüne sahip, bilinçli bir rakettir.

 Daisy ayrıca hassastır ve çok nadir anlarda özgüvensizlik yaÅŸar. Luigi, Lucien'in kontrolüne girdiÄŸinde Luigi için çok korkmuÅŸtu. Takımının Lucien'i yenemeyeceÄŸinden endiÅŸe ediyor ve kaybetmenin sonunda olacakları düşünmek bile istemiyordu.

 Prenses Daisy görünüm açısından pek çok deÄŸiÅŸimle günümüze kadar gelmiÅŸ bir karakterdir. Bütün deÄŸiÅŸimleri bir kenara bırakarak en güncel görünümünden bahsedersek Prenses Daisy, parlak mavi gözleri, yuvarlak, dolgun yanakları ve omuzlarına kadar inen ve uçları yukarıyı gösteren kısa kahverengi-turuncu saçları olan, hafif bronzlaÅŸmış genç bir kadındır. Göğsünün üstünde ortası yeÅŸil taÅŸlı papatya broÅŸ, beyaz kısa eldiven, beyaz taç açıklıkları ve sarı-turuncu karışık renkli bir elbise giyiyor ve ortasında turkuaz renkli taşı olan papatya küpeler takıyor.


Daisy'nin seneler içindeki evrimi

 Daisy büyülü güçleri sayesinde kendini yormadan çok zorlayıcı fiziksel aktivitelerin üstesinden fazlasıyla gelebilir, çok yüksek yerlerden rahatça atlayabilir ve vücuduna deÄŸen aşırı sıcak veya zehirli maddelerin etkisinden korunabilir. Daisy papatya çiçeklerini kontrol edebilir ve papatya yapraklarını büyülü biçimlerde kullanarak çeÅŸitli hamleler yapabilir. Daisy, Super Smash Bros.'ta gökkuÅŸakları yaratarak düşmanlarına hasar verebilir.

Super Smash Bros'ta Daisy

 Daisy büyülü güçlerin vergisi özelliklerinin getirdikleriyle yetinmemiÅŸ ve farklı ÅŸeyleri silah olarak kullanmada da ustalaÅŸmış bir karakterdir. Bu farklı ÅŸeyler ÅŸemsiye ve ÅŸalgam. Hepiniz ÅŸemsiye neyse de ÅŸalgam ne alaka dediniz biliyorum ve evet ÅŸalgamı silah olarak kullanmada usta.

 Bugün sizlere Mario gerçekliÄŸine her karakter gibi renk katan, özgüvenli, atılgan, tuttuÄŸunu koparan Prenses Daisy'den bahsettim. Umarım karakterin gelmiÅŸini geçmiÅŸini güzelce anlatabilmiÅŸimdir. Daha sonraki yazılarda görüşmek üzere ve hoşça kalın.



Hiç yorum yok