Header Ads

Oyunfor Türkiye’nin en çok satılan hediye kartlarını açıkladı



Uluslararası 85 oyun firmasının Türkiye yetkili satıcısı olan dijital oyun mağazası Oyunfor, ocak ayında en çok satılan e-pin ve hediye kartlarını açıkladı. Oyunfor’un Epay ile yaptığı iş birliğinin sonucunda Google Play hediye kartı satışlarına başlaması, Google Play’in 2021’in ilk ayında Türkiye’nin en çok satılan hediye kartı olmasında önemli rol oynadı.

Her ay açıkladığı satış raporlarıyla Türkiye oyun ve e-pin sektörünün durumunu gözler önüne seren Oyunfor, yılın ilk ayında Türkiye’nin en çok satın alınan e-pin ve hediye kartlarını açıkladı. Bu verilere göre, ocak ayında en çok satın alınan hediye kartı Google Play olurken, Oyunfor Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu bu artışı Epay ile yaptıkları iş birliğinin sonucunda Google Play hediye kartı satışına başlamaları ve tüketicilere 25 TL, 50 TL ve 100 TL tutarındaki hazır kartların yanı sıra ihtiyaca göre 25 TL ile 250 TL arasında değişen tutarlarda alım yapabilme şansı tanımaları ile açıkladı, Müşterilere kredi kartı ve banka kartı gibi birçok farklı ödeme metodu ile ödeme yapma imkanı sunmalarının da bu artışta son derece etkili olduğunu söyleyen Dumanoğlu şöyle devam etti: ¨Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla beraber günden güne büyüyen mobil oyun sektörü, oyuncuları hızla kendi tarafına çekmeye devam ediyor. Genelde ‘microtransaction’, yani oyun içi alım sistemini benimsemiş olan mobil oyunların gitgide popülerleşmesi, uygulama mağazalarının cüzdan kodu / hediye kartı satışlarının artmasını sağladı. Bu büyümenin 2021’in geri kalan aylarında da devam edeceğini öngörüyoruz.¨


İşte ocak ayında en çok satılan 10 e-pin ve hediye kartı:


1. Google Play Hediye Kartı

2. PUBG Mobile UC E-Pin

3. Xbox Live Hediye Kartı

4. Gameforge E-Pin

5. Riot Pin

6. Steam Cüzdan Kodu

7. Roblox Hediye Kartı

8. Battlenet Hediye Kartı

9. iTunes Hediye Kartı

10. PlayStation Hediye Kartı


Tencent Games’in indirilme ve oyun içi satış rekorları kıran battle royale oyunu PUBG Mobile’in oyun içi para birimi UC en çok satan ikinci e-pin olurken, Oyunfor’un Türkiye yetkili satıcısı olduğu; Metin2, Ikariam ve OGame gibi klasikleşmiş online oyunlara sahip olan Gameforge’un e-pin’leri ise en çok satılan dördüncü e-pin oldu.

League of Legends ve Valorant gibi tüm dünyada geniş yankı uyandıran oyunlarıyla Türkiye’de de etkinliğini sürdüren Riot Games’in Riot Pin’leri ise 2021’in ilk ayında ¨en çok satın alınanlar¨ listesinde kendisine beşinci sırada yer buldu.

Microsoft’un yeni nesil konsolları Xbox Series X ve Xbox Series S’in piyasaya sürülmesiyle birlikte Game Pass ve Live Gold üyelik ve Live hediye kartı satışlarının hızla yükselişe geçtiği de bu kartların yetkili satıcısı olan Oyunfor’un bildirdikleri arasında. Yeni nesil konsolu PS5’i, Xbox Series X ve Xbox Series S ile aynı dönemde piyasaya süren Sony’nin PlayStation hediye kartları ise en çok satın alınanlardan olmasına karşın Xbox’ın hediye kartlarının gerisinde kaldı. Oyunfor Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu, iTunes hediye kartı satışlarının, rakibi Google Play’in gölgesinde kalmasını ise Türkiye’deki Android kullanıcılarının iOS kullanıcılarından daha fazla olmasına bağlıyor.

Hiç yorum yok