Header Ads

Bir Indie Stüdyo İddiası: Apex Legends, Karakterimizi mi Kopyalıyor?

 


  Apex Legends'ın yeni başlayacak sezonuyla beraber karakterlerinin arasına Fuse'u da ekledi. Ancak bu haberin üstüne indie bir oyun stüdyo olan NOWAA akıllarda soru işareti bırakacak bir iddia ile karşımıza geldi. Şu an beta aşamasında olan BulletVille isimli bir "Hero Shooter" oyunu üzerinde çalışan stüdyo, Apex Legends'ın kendi oyunlarındaki Hunter karakterini kopyaladıklarını düşünüyor.

  Nintendo Life'a konuşan NOWAA yetkilisi, Apex Legends'daki Fuse karakterinin, BulletVille'daki Hunter'ın replikası olduğunu söyledi.

  "Apex Legends'ın Hunter'ın tarzını Apex Legends'ta aynen yaratacak kadar çok sevmesinden mutluluk duyduk - hatta er ya da geç bir crossover bile umut ediyoruz!" diyen stüdyo, "Ancak korkarız ki biz oyunu henüz çıkmamış ufak bir indie oyun yapımcısı olduğumuz için bizi Apex Legends'ın karakterini kopyalamakla suçlayacaklar, ama bu kesinlikle doğru değil." şeklinde bir açıklamaları olmuş.

Sol Taraftaki BulletVille: Hunter                                    Sağ Taraftaki: Apex Legends: Fuse

  Her iki karakterin gözlerinde teknolojik bir bant bulunması, bir kollarının kromdan olması, giyiniş tarzlarının vahşi batıyı anımsatması, sadece ambiyans olarak birbirlerinin benzemesi değil gerçekten de bir kopyalama olduğunu düşündürtüyor.

  Ortada ciddi bir iddia var ancak bunu kanıtlayabiliyorlar. Haksız da sayılmazlar. Çünkü oyuncu kitlesi bu tür konularda acımasız olup, sadece bir benzerlikten dolayı oyun şirketlerine kötü etiketler yapıştırabiliyorlar. Üstelik karakterin yaratıcısı sizken, sizden daha popüler bir oyun yüzünden bu etiketi yemek içten bile değil.

  Dünyada gelişen teknolojiyle birbirinden habersiz çok benzer çalışmalar ortaya çıkabiliyor. Bunun en manidar örneklerinden fotoğraf makinesinin ortaya çıkışı da örnek verilebilir ancak buradaki benzerlik biraz göze batıyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Apex Legends'in gerçekten bir arak yapması söz konusu mu? Yoksa üst düzey bir tesadüf mü?

2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Ekip arkadaşlarım adına size teşekkür ederim ve umarım ilginizi çeken içerikler üretebilmeye devam edebiliriz :)

      Sil