Header Ads

Türkiye'de Ekim Ayı Boyunca En Çok Oynanan 5 Oyun

 Türkiye'de oyuna ulaşmak son dönemlerde gerçekten de zorlaştı. Kur dalgalanmasından dolayı oyunlar en az 200 TL oluyor. Steam, bölgesel olarak halen kuru düşük tuttuğu için de ucuz fiyatlı oyunlara ulaşabiliyoruz. Bununla birlikte Free To Play (Oynaması Ücretsiz) oyunlara ilgi daha da büyüyor. Sizlere bunu açıklamamın en büyük sebeplerinden birisi şimdi size vereceğim listede bulunan oyunların çoğunluğunun  Free To Play oyun olmasından kaynaklanıyor. Şimdi sizlerle birlikte ekim ayında en çok oynanan oyunlara bir bakalım




1- PUBG MOBILE

Battle Royal Türkiye'de gerçekten de çok sevilen ve en çok oynanan oyunlardan birisi haline geldi. PUBG, Steam'de bile halen çok oynananlar listesinde yer alıyor. 9 Şubat 2018 tarihinde yayınlanan PUBG MOBILE ise mobil oyuncuları çok sevindirmişti. Oyunun birçok telefonda rahatça çalışmasıyla birlikte Pubg Mobile, mobil oyuncu kitlelerini harekete geçirmişti. Çıkışından 2 sene geçmesine rağmen halen mobil platformlarda oynaması ücretsiz olarak en çok oynananlar listesinde birinci sırada. 



2- CALL OF DUTY MOBILE

Galiba Türkiye'deki oyunculuk git gide mobil ve oynaması ücretsiz oyunlara daha çok kaymaya başladı. En başta da belirttiğim gibi oyunlar gerçekten pahalı halde. Tek kişilik oyunlarla pek ilgilenmeyen ve sadece arada sırada oyun oynayan kitle ise mobil platformlara kaymış durumda. Bu şekilde de Activision gibi büyük firmalar gözünü bu mobil kitlelere dikmiş durumda Call Of Duty'i bilmeyen kimse yoktur diye düşünüyorum. Zaten COD Mobile "Multiplayer" olarak sağlam bir oyun. Eee, bir de mobil bir oyun. İkinci sırada olmasına şaşmamalı (Şahsen hiç ilgimi çekmedi oynamadımda FPS oyunlarıyle ilgili bir sıkıntım var galiba.).



3- RULES OF SURVIVOR

Ve bir Battle Royale oyunu daha (acaba Fortnite nerede?). Daha önce hiç oynamadım, açıkçası fikrimde yok. O zaman neden geçmeyelim ki? Şaka şaka, biraz kısa da olsa bilgi vermeye çalışacağım. 2017'nin kasım ayında piyasaya sürülen Rules Of Survivor, NetEase tarafından geliştirildi. Oyun çıktığı günden bu yana 230 milyon oyuncuya ulaştı.



4- LORDS MOBILE 

Gerçekten de Türkiye oyunculuğuna mobil oyunlar damgasını vurmuş bu yıl. Lords Mobile bir strateji oyunu. Kendi bölgeni kuruyorsun ve savaşıyorsun galiba anladığım kadarıyla. Evet dalga geçiyorum. 



5- VALORANT

Sonunda bir mobil olmayan FPS oyunu geldi. Riot Games artık ismimizin sonunda ki "S" harfini yerine getiriyoruz açıklaması yapıp bir anda kafamıza 5 oyun birden fırlattı. Riot Games'in geliştiriciliğini yaptığı 5vs5 bir FPS oyunu kendisi. e-Spor takımları kurulmaya başlandı bile. Valorant gerek karakterleriyle, gerek rekabetçi yapısıyla çok oynanan oyunlar arasında 5. sırada. 



BONUS- LEAGUE OF LEGENDS 

League of Legends, Riot Games'in 2009 yılında çıkardığı ilk oyun. 5vs5 savaşların olduğu, içerisinde 170'den fazla şampiyonun bulunduğu bir oyun. Açıklaması kolay, oynaması zor, milyonlarca insan tarafından sevilen League Of Legends, e-Sporu geliştiren, insanlar tarafından bilinmesini sağlayan yegane oyundur. Kendisi benim at gözlülüğümü bırakmamı sağlayan, "Bir oyunda hikaye de olur savaş da olur. Gel bak, istersen savaş, istersen karakter hikayeleriyle uykulara dal!" dediği bir şahasedir efendim! 


Bu verile0r bize Oyunfor.com tarafından verilmiştir. Benim daha önce söylediğim gibi Türkiye'de oyunculuk gerçekten de Mobil ve Free To Play tarafına kaymış durumda. E bu kur dalgalanmasında az bile bence.


Hiç yorum yok