Header Ads

King Boo Kimdir? Bööö! Korktun mu?


 Boo'ların ulu önderi ve kralı, paranormal boyutun hükümdarı, Luigi'nin azılı düşmanı ve Luigi's Mansion serisinin baş kötüsü... İşte karşınızda King Boo




 King Boo pek çok Mario oyununda yer aldığından ömrünün o kadar uzun olduğunu düşünmeyin, ilk olarak 2001 yılında Luigi's Mansion'da olması için yaratılmış bir kötü karakterdir. Aslında 19 yaşında olması da bayağı uzun bir ömür sayılır ama Mario'ya görece az, sonuçta Mario 40 yaşında. Genel olarak yer aldığı fotoğraflarda sevimli gibi görünse de bazen korkutucu göründüğü anlar oluyor. Özellikle son oyunda ara sahnelerde ve final kavgasında çaresiz bıraktığı anlar sevimliliğinin altından bir korkutuculuk yaratabiliyor. 

 Mario dünyasının en meşhur kötüsü Bowser'dan bariz bir şekilde daha kötü, çünkü Bowser sadece prensese aşık ve ne şekilde olursa olsun onu istiyor. King Boo, Bowser'ın aksine sadece kötülük yapmak istiyor ve yok edilme ihtimali olsa bile olabildiğince zarar vererek yok olmak istiyor.   

 Luigi's Mansion'nın ilk oyunundan önce King Boo özgür bir ruhtu. Etrafa keder ve karmaşa götürüyor her varlığa acı çektirmekten keyif alıyordu. Profesör Elvin Gadd, Poltergust 3000'i icat edip King Boo'nun en güçlü dostu Boolossus'u yakaladı. King Boo bu duruma sinirlendi ve Boolossus'u kurtarmak için Profesör Elvin Gadd'ın laboratuvarına saldırdı. King Boo sadece Boolossus'u kurtarmakla kalmadı, pek çok farklı hayaleti de kurtardı ve onlarla beraber bir yere yerleşmek için büyülü yeteneklerini kullanarak bir malikaneyi canlandırdı ve o malikanede Luigi'yle Mario'ya tuzak kurdu. Sonra Luigi tarafından mağlup edildi ve kendisi tablo haline getirildi.

Boolossus


 Boolossus, pek çok boo'nun bir araya gelerek daha büyük bir boo'ya dönüştükleri yapıdır. İsmi "Boo" ve İngilizce devasa demek olan "Colossus" kelimelerinin birleşiminden oluşur.




Luigi's Mansion 2 sırasında öğrendiğimize göre E.Gadd, King Boo'nun hapsedildiği tabloyu bir garaj satışında satmış ve King Boo bir şekilde tablodan çıkmanın yolunu bulmuş. Sonrasında hayaletlerin tamamının sakin kalmasını sağlayan Kara Ay'ı parçalayan King Boo, Mantar Krallığını ele geçirme planına engel olamasın diye ilk iş Mario'yu etkisiz hale getirmiş ve iş yine Luigi'ye kalmıştı. 








 King Boo, Luigi's Mansion serisinden anladığımız kadarıyla sadist ve acımasız bir varlık. En büyük amacı Mario ve arkadaşlarını tablolara hapsetmek ve dünyayı ele geçirmektir. King Boo'nun tebaasına bayağı sadık olduğu da Boolossus'u ilk oyunda hapsedildiği yerden kurtarmasından dolayı biliniyor. Fakat ilerleyen süreçte Mario ve Luigi nefreti gözünü öyle bürüyor ki onlardan intikam almak, kendi türünden varlıkları kurtarmaktan bile daha önemli bir hale geliyor. Üçüncü oyunda Luigi'yi bir türlü yakalayamadığı için Hellen'e sinirlendi ve Hellen Gravely'i kendisini kurtaran hayalet olmasına rağmen Luigi tarafından yakalanan ekibiyle beraber kaderine terk etti. Luigi ile bizzat dövüştü ve bir kez daha mağlup oldu.

Hellen Gravely


 Hellen Gravely, üçüncü oyunda bizi sözde oteline davet eden otel sahibidir. King Boo'nun hizmetkarıdır.


 King Boo bir hayaletin sahip olmasına alışkın olunandan daha fazla özelliğe sahiptir. Görünmezlik özelliği hayalet dendiğinde zaten aklımıza gelen ilk özellik, tabi ki hayalet olarak istediği zaman görünmez olabilir. King Boo hayalet olmasının yanında aynı zamanda kral olan bir karakterdir, bu sebeple diğer booları yani hayaletleri çağırma özelliğine de sahiptir. King Boo istediği yere portal açıp gidebilir, kendini yere sertçe vurarak şok dalgaları oluşturabilir, diliyle sert darbeler vurabilir ve istediği yere yıldırım çarptırabilir. Bu özellikler yenilmesi zor bir kötü adam yaratmaya yetiyor ve zorlayıcı final dövüşleri sunuyor.


 İlk oyunda, King Boo'yu diğer, daha tipik tasarımlı Boo'lardan ayırmaya yardımcı olmak için özel çaba sarf edildi. Beyaz yerine mavimsi-yeşil bir ten rengi, sıradan kırmızı yerine derin deniz mavisi bir ağız ve dil verildi, kaşlarının altında, parlak, pembemsi-kırmızı gözlerle parlayan koyu gölgeler vardı. Başının üstünde, altıgen bifrustum şeklinde kesilmiş parlak kırmızı bir mücevheri tutan çiçek taçyaprağına benzer bir gömme ile altın bir kaideden oluşan bir taç vardı. Bahsetmeye değer gülüşü, tipik Boo gülüşünden çok daha tehditkar olacak şekilde tasarlanmıştı. 


King Boo, birinci, ikinci ve üçüncü oyundaki görünüşü


 Birinci ve ikinci Luigi's Mansion oyunu arasında King Boo, Mario Kart, Mario Party serilerinde ve Mario'nun spor oyunlarında da yer alıyor, tabi oralarda Luigi's Mansion oyunlarında olduğundan çok daha sevimli resmediliyor.


Mario Kart 8'de King Boo


 King Boo ayrıca bir Star Wars hayranı olabilir. Mario hakkında dediği "En sevdiğim dekoratif ürünümden vazgeçmeyeceğim, Mario'yu tam olarak orada seviyorum." cümlesi, Jabba'nın orijinal üçlemenin üçüncü filminin başında Han Solo için söylediği söze göndermedir.

Tabloda kısılmış Mario


 Bugün sizlere Mario evreninden ve daha çok Luigi ile mücadele eden bir kötüyü tanıttım. Karakter tanıtımı işlerinde sizlere tükettiğim içeriklerde olan karakterleri anlatmayı planlıyorum ve bu temadaki ilk yazımda King Boo'yu konuk aldım. Şimdilik hoşça kalın ve görüşmek üzere.

1 yorum:

  1. oha yoksa bu....... nintendo oynayan bir türk mü??? (güzel yazmışsın başarılar gelecekte)

    YanıtlaSil