Header Ads

JINX: NEREDE KALMIŞTIM? AH EVET, CANINA OKUYORDUM!




Açılın Vadi'nin en tatlı, en çatlak ve en mayınlı keki geliyor veya geldi, büyük ihtimalle bir yerleri patlatıyordur. Evet, ondan bahsediyoruz, JINX!  Nasıl anlatırım tam olarak bilmiyorum ama Vadi'nin kendime en yakın bulduğum şampiyonu olabilir. (Kesinlikle ikimizin de saçlarının mavi oluşundan kaynaklanmıyor.) 


_________________________________________________


Bu çatlak Zaunlu güzel, Vadi'ye nasıl mı düştü?  Gelin anlatalım.

Tehlikeli silahlar kullansa bile sanıldığı kadar  deli  olmayan Jinx, masum bile sayılabilir (!)  Kimse Jinx'in nasıl bu hale geldiğini bilmiyor ama Piltover sokaklarına bomba gibi düştüğü  kesin. 

Piltover'ın  zengin ailelerine yaptığı bağlantılı eşek şakalarıyla ünlenen bu şampiyonumuz,  gelişim gününde hayvanat bahçesindeki hayvanları serbest bırakmak, şehrin simgesi haline gelmiş  köprülere alevli patlangıçlar yerleştirmek gibi ciddi  şakalar da yapmıştı…

Jinx'in yaptıkları bu güzelim şehrin kusursuz düzenini bozuyor, darmadağın ediyordu. Jinx kendince eğlense bile bu düzene uyumsuzdu...



"Şşş, kılçık, bir şeyleri patlatalım mı?"

_________________________________________________


İlk başlarda Jinx yaptığı çoğu işi, kimyasal berduş çetelerinin üstüne attı. Bu yapılan Jinx'in planlarına çok büyük bir ayıp olsa gerek ki çatlak Zaunlu kızımız daha sonra işlediği suçları suç mahallerinde iz bırakarak işledi ve kimliğini bilerek açık etti. 

Jinx'i yakalamaya çalışan muhafızlar her seferinde eli boş dönüyordu. Jinx ise bunu fırsat bilerek eserlerin üzerine parlak pembe imzasını bırakmaktan çekinmiyor, şerif yardımcısı Vi ile dalga geçen yazılar yazıyordu. 


Yapma, insanların kalplerini kırarsın! 
_________________________________________________


Jinx'in ünü yayılmaya başladıkça halk ikiye ayrıldı. Gariptir ki Jinx'in kahraman olduğunu Piltoverlılara dersini verdiğini düşünenler vardı, ki buna çok fazla inanan olduğunu düşünmüyorum. Bir de iki şehrin gerginliğini yaptığı şakalar ile daha da kızıştıran çatlak ve delirmiş bir akıl hastası olduğunu düşünenler vardı.  

Jinx büyük vurgununu  artarak giden kaosun ardından duyurdu. Güvenliğinden ve geçilmezliğinden son derece emin olunan Piltover'ın  hazine dairelerinden birini soyacağını söyledi, yani Epliptik kasasını. Kasanın duvarlarına vazgeçilmez imza rengi olan o parlak pembe ile Vi’nin çirkin bir karikatürünü çizip kasayı nasıl soyacağını ayrıntıları ile anlattı. 

Jinx'in duyurduğu o büyük gün yaklaştıkça herkes endişeleniyordu. Kimisi ise Jinx'te  yakalanmayı göze alacak yürek olduğunu düşünmüyordu. 





Büyük gün geldiği zaman Vi, Şerif Caitlin ve muhafızlar, kasanın önünde tuzaklar koyarak çatlak şampiyonumuzu beklemeye başlamışlardı. Lakin Jinx çoktan birkaç gün önce gelen para kasasının içerisine girmeyi başarmıştı. 

İçeride kopan gürültü ile Vi, Jinx'in içerde olduğunu anlamış hemen hazine kasasına yönelmişti.  İçeride kopan büyük kavganın ardından kasanın yerinde toz ve topraktan başka bir şey kalmamıştı. Jinx mi? Ondan eser bile kalmamıştı. 


 Jinx'in yaptıkları bitti sandınız değil mi? Bitmedi. Asla da bitmez. O hala serbest dışarda dolaşan bir suçlu... Vi'ye neden bu kadar takıntılı, Piltover'a neden bunları yapıyor bilmiyoruz ama Jinx benim mayınlı kekim ve bir yerleri patlatmaya sonsuza kadar devam edecek...


-GÖRÜŞÜRÜZ ŞİŞKO ELLİ!








1 yorum:

  1. resmen film izler gibi okudum ellerine sağlık yine mükemmel 😍

    YanıtlaSil