Header Ads

Bu Da Legend Of Zelda Ama Biraz Garip- Cadence Of Hyrule




 Bir Legend Of Zelda oyununda hangi sanat dalı daha çok öne çıkar diye sorsam, oyun serisinin mudavimi arkadaÅŸlar hemen müzik diyecektir buna eminim. Bu oyunda müzik çok daha farklı kullanılmış tabi ki. Legend Of Zelda oyunlarında genelde bilinmeyen büyülü güçleri olan müzikleri öğrenip onların gücünü kullanırdık, bu oyunda müzik ritmine göre aksiyonumuzu ÅŸekillendiriyoruz.

 Aksiyonumuzu ÅŸekillendiren bu sistemde arkada çalan müziÄŸin ritmine göre hareket etmemiz gerekiyor, ritmi kaçırınca düşman saldırısına açık hale geliyoruz. Kılıç savurmak için basılması gereken bir tuÅŸ yok, bu oyuna alışınca baÅŸka bir 2D Legend Of Zelda oyununa geçince aksiyon tuÅŸlarına basmayı unutturabiliyor.

 Oyunun hikayesine bizim gerçek dünyamızdan bir karakterle baÅŸlıyoruz. Tutorial verildikten sonra da Link'i ya da Zelda'yı uyandırarak oyuna gerçekten baÅŸlıyoruz. Daha sonrasında gerçek dünyalı karakterimizi ve Zelda, Link ikilisinden seçmediÄŸimizi de ekibe katarak oynanabilir karakter sayımızı arttırıp co-op da oynayabiliyoruz.

Co-op oynanırken kaydedilmiş oyun içi bir görsel

 Oyunun kötü karakteri Octavo adında bir müzisyen. 


Büyülü müzik aletleriyle herkesi uyutmuş ve Hyrule'a çöreklenmiş. Oyunda bir çok zindan var, bazıları büyük zindanlar ve bunlarda Octavo'nun yardımcıları var. Bu yardımcılar 4 tane ve ayrı ayrı müzik aletleri var. Bu aletleri ele geçirince Hyrule kalesine giriş yapabiliyoruz ve Octavo ile karşılaşıyoruz. Oyun bitti sanarken bitmiyor, bir zindandan sonra kaleye tekrar giriyoruz ve Octavo yere yığılmış şekilde karşımızda tek başıma durduramadım gibi bir şeyler diyor ve final boss olarak karşımıza Ganon çıkıyor. Ganon'u da yeniyoruz, dünyalı karakter dünyaya geri gönderiliyor ve mutlu son.

 Ben oyunu çok sevdim. Pikselli olmasına raÄŸmen kesinlikle göz yormuyor ve tatlı görünüyor her ÅŸey. Efsane Legend Of Zelda müzikleri eÅŸliÄŸinde yorucu olmayan bir oynanışla taÅŸ çatlasın 10 saat oyalanacağınız bir oyun. Oyunu oynadıktan sonra speedrun videolarına baktım ve 7 buçuk dakikada oyunun bitirilebildiÄŸini gördüm. Ben Link'i seçerek oynamıştım ama Zelda'yı seçince de biraz daha farklı bir oynanış sunuluyormuÅŸ onu da gördüm videolara bakarken.


Bahsettiğim speedrun oynanış videosu

 Oyun için parasının hakkını veriyor diyebilir miyim, kesinlikle elimi vicdanıma koyunca veriyor diyemem. Nintendo cilasından geçmiÅŸ eksiksiz bir oyun da olsa sonuçta 25 dolar etiketine sahip bir oyun. BaÅŸka ülke e-shoplarından almak daha ucuza gelmesini saÄŸlayabilir ama sonuçta yine de pahalı yani. Paranız bolsa oynayacak Legend Of Zelda oyununuz kalmadıysa ve Hyrule görmeye susadıysanız alabilirsiniz, onun dışında buna vereceÄŸiniz parayla ikinci el bir Nintendo DS alıp oynamadığınız DS oyunlarını oynayabilirsiniz. Tabi indirimde de yakalarsanız almayı unutmayın. Çok nadir de olsa Nintendo indirim yapıyor ya da her alışveriÅŸte biriken boncuklarla da alabilirsiniz ben öyle yaptım mesela. 

 Kısacası bu oyuna sahip olmak için acele etmenize gerek yok, kesinlikle Breath Of The Wild ya da Link's Awakening gibi kaçırmamanız gereken bir oyun olduÄŸunu söylemem. Cebinizden en az para çıkacak ÅŸekilde almanızı tavsiye ederim. Hatta yukarıda dediÄŸim gibi DS'i geçtim 3DS ve Wii alıp bütün Zelda oyunlarını oynadıktan sonra almanızı bile tavsiye edebilirim. Uygun fiyattan kovalarsanız bir 3DS ve Wii için toplamda yeni bir oyun fiyatı bile vermezsiniz ve onlarca oyunu çok daha ucuza oynayabilirsiniz. 

 Neyse, artık veda vakti geldi. Size ucuz gaming tüyosu da verdiÄŸime göre, bu yazıyı oyunun iyi olduÄŸu ama satıldığı fiyatın verilmemesi gerektiÄŸini düşündüğümü söyleyerek bitiriyorum. Bu oyunla ve geriye kalan diÄŸer Legend Of Zelda oyunlarıyla alakalı fikirlerinizi yorumlara yazabilirsiniz ve görüşmek üzere. 

Hiç yorum yok