Header Ads

Assassin's Creed Serisinin Az Bilinen Oyunları



Geliştiriciliğini Ubisoft'un yaptığı Assassin's Creed dünya çapında  en popüler oyunlardan birisi. Çıktığı 2007 yılından beri halen ortalığı kasıp kavurmaya devam ediyor. 13 yıldır devam eden ve geçtiğimiz günlerde Assassin's Creed Valhalla'yı bize sunan Ubisoft, Assassin's Creed markasından vazgeçecek gibi durmuyor. Yeni bir Prince Of Persia oyunu yapmaya çalışırken yepyeni bir marka yaratan Ubisoft, bu serinin suyunu hem ana hem de yan oyunlarla sıkmaya devam ediyor.

Başlıktan da anlaşılabileceği gibi bu makalemizde sizlere Ubisoft'un pek az bilinen oyunlarından bahsedeceğiz. Hadi herkes aşağıya geçsin.



Assassin's Creed: Altaïr's Chronicles

Nintendo DS, iOS ve Symbian için yayınlanmış video oyunu. 2007'de çıkan Assassin's Creed'in devamıdır, Gameloft tarafından geliştirilmiş ve Ubisoft tarafından yayınlamıştır. 5 Şubat 2008'de ABD'de satışa sunuldu.


Assassin's Creed: Bloodlines

PlayStation Portable için özel olarak üretilen bir video oyunu. Zaman olarak Assassin's Creed ve Assassin's Creed II oyunlarının hikâyelerinin arasında yer alan bir hikâyeye sahiptir. Oyun Griptonite Games şirketi ile birlikte Ubisoft Montreal tarafından geliştirilmiş ve Ubisoft, tarafından yayımlanmıştır. Daha sonraları 2012 yılında oyun PlayStation Vita için de çıkarılmıştır.



Assassin's Creed II: Discovery

Nintendo DS ve iOS için yapılmış bir video oyunu.




Assassin's Creed III: Liberation

Ubisoft tarafından 2012 yılında PlayStation Vita için geliştirilmiş bir video oyunu. Oyun, Suikastçı Aveline de Grandpré'nin Louisiana'daki Suikastçı – Tapınakçı çatışmasında aldığı rolü işlemektedir. Oyun, 2014 yılında PlayStation 3, Xbox 360 ve Microsoft Windows için de yayınlanmıştır. Ayrıca Mart 2019'da PlayStation 4 ve Xbox One için Remastered Sürümü yayınlanacaktır.


Assassin's Cred IV: Freedom Cry


Ubisoft Québec tarafından geliştirilerek 2013 yılında Assassin's Creed IV: Black Flag'in DLC'si olarak, 2014 yılında ise ana oyundan bağımsız (standalone) oyun olarak piyasaya sürülen video oyunudur. Oyun, Edward Kenway'in serdümeni olan Adawalé'nin 1735 – 1737 yılları arasında Port-au-Prince ve çevresindeki kölelikle mücadelesini konu almaktadır.

DLC oyun, 17 Aralık 2013 tarihinde PSN ve Xbox Live için, 19 Aralık 2019 tarihinde ise PC için piyasaya sürülmüş, bağımsız oyun ise 18 Şubat 2014 tarihinde PSN için, 25 Şubat 2014 tarihinde ise PC için piyasaya sürülmüştür.



Assassin's Creed Chronicles

2,5 boyutlu 3 farklı oyundan oluşan Ming Hanedanı Dönemindeki Çin, Sih İmparatorluğu Dönemindeki Hindistan ve Bolşevik Devrimi sırasındaki Rusya'da geçmekte olan video oyunu serisi. PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows Platformlarında oynanabilmektedir. Oyunların baş karakterleri Shao Jun, Arbaaz Mir ve Nikolai Orelov'dur.



Assassin's Creed Identitiy


2015 yılının geç döneminde çıkan alternatif tarih, macera, aksiyon ve gizlilik oyunudur. Oyunun yapımı ve yayımı Ubisoft tarafından yapılmaktadır. Ayrıca iOS işletim sistemine çıkacak ilk üç boyutlu oyun olmuştur.



Assassin's Creed: Rebellion


Behaviour Interactive tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından 21 Kasım 2018 tarihinde IOS ve Android için piyasaya sürülen mobil video oyunudur.

Oyun, temelde İspanya Engizisyonu sırasında Aguilar de Nerha yönetimindeki İspanyol Suikastçıları'nın engizisyon kuvvetleri komutanı Torquemada ile mücadelesini konu almaktadır. Ancak bir yandan da (şu an) 64 farklı oyun karakterine ait DNA parçalarının toplanması ve bu karakterlerin geliştirilmesi hedeflenmekte ve her hafta 3 farklı temada yapılan etkinlikler sayesinde bu karakterlere ait DNA parçaları toplanabilmektedir.



Hiç yorum yok